Mudrinić: Sindikati ne razumiju koliko je stanje teško

Naslovnica Forum Komentari članaka Mudrinić: Sindikati ne razumiju koliko je stanje teško

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

pravi se javio.ako tko nema pojma koliko je stanje teško onda je to on. zadnjih dvadeset godina njemu standard nije nimalo pao.

Za koga štrajk? ZOR ide po uputama EU, Štrajk treba samo sindikalcima, da obrane svoje fotelje i debele plaće za labrdanje. Nismo mi ovce kao Grci. I opet nisu ništa postigli. Kod nas GŠ ne prolazi siguran sam u to.

Samo.jedno http://eurobus.eu.com budite sigurni i vežite se našim pojasevima

Nije u šoldima sve

Sve krivi i pogrešni suhoparni potezi , radi nerazumijevanja situacije u kojoj se HR -gospodarstvo našlo , krivi je potez uskraćivati stećena prava radnika, to nitko nema pravo a i pogrešan pravac rješavanja gospodarskog problema . U Njemačkoj se ne diraju radnička prava ! Ako neznamo dugačije poledajmo Šveđane kako to rade.

S poštovanjem

to je mozda i istina da ne znaju, ali uvijek se stvar spasava (popravlja) tako da se pogoduje velikima…i zato sam protiv takve prakse, jer nemre biti da su prava radnika uzrok recesiji i kolapsu gospodarstva!
P.S.
Ako ih otpuste i pola, to su opet oni isti radnici koji su nas i doveli dotle .. zar ne? a sto je s kapitalcima?

Do ovako katastrofalne gospodarske situacije nisu nas doveli radnici, već loši i nesposobni rukovdioci odnosno takozvani menadžeri.


Do ovako katastrofalne gospodarske situacije nisu nas doveli radnici, već loši i nesposobni rukovdioci odnosno takozvani menadžeri.

više su nas do ovoga doveli NEradnici u državnom sektoru i zakon o radu koji štiti njihov nerad nego išta drugo.

ti besramnici govore o stečenim pravima kao da su to neka feudalna prava, a ne naknada za rad – kad nema rada, nema ni naknade, kad nema posla, nema ni radnog mjesta, a plaćati nečiji nerad i nazivati to stečenim pravom divlji je kriminal i beščašće.

@Damir2000 – iako je loše upravljanje u 90% slučajeva uzrok krize i propasti mišljenja sam da je kolega osi3 ispravno dijagnosticirao stvar. Nadalje, etatizam je najveći problem odnosno 80% svega u RH se vrti oko države, državnih firmi i firmi koje rade za iste. Iz toga možemo zaključiti kako naš ekonomski sustav razdjeljivanja funkcionira i dolazimo do 10-20% zaposlenih koji stvarno zarade plaću u cijelosti (a neki je i ne dobiju). Zato nema promjena i vrtimo se u krug!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.


Do ovako katastrofalne gospodarske situacije nisu nas doveli radnici, već loši i nesposobni rukovdioci odnosno takozvani menadžeri.

@ Damir2000,

ako se ne varam i ti spadaš u te “loše i nesposobne rukovodioce odnosno takozvane menadžere”.


U Njemačkoj se ne diraju radnička prava ! Ako neznamo dugačije poledajmo Šveđane kako to rade.

S poštovanjem

Jesi pogodio sa ova dva primjera. Jos ti fali Svicarska.

Upravo je Njemacka primjer kako se reformom radnog zakonodavstva moze prepoliviti nezaposlenost. Prije 15 godina Njemacka je imala nadimak sick man of Europe (Europski bolesnik). Taj nadimak je zaradila upravo zbog kronicno visoke nezaposlenosti. Onda je kancelar Schroder proveo reforme i kao posljedica toga nezaposlenost se preoplovila.

Svedska je vjerojatno svjetski prvak u rezanju drzavne potrosnje. Mislim da su je u zadnjih 20 godina srezali za 20%. Tamo ljudi dobivaju vauchere s kojima mogu upisati djecu u privatnu skolu. Vlada ne spasava propale firme cak i kada se radi o recimo SAAB-u. Bio je dobar clanak u Economistu prosle godine, gdje autor tvrdi da bi se Friedman danas osjecao puno bolje osjecao u Svedskoj nego u US.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Hmmm,…
Okoristili se za vrijeme rata a sada trkeljaju i šalju vodu na svoj mlin.
Prvo treba ukinuti županije i mnoge općine, tj. provesti regionalizaciju države a nakon toga ide sve ostalo.U tom procesu bi kojekakva općinska i županijska potrčkala ostala bez posla “partijski i Kradezeovski drugovi” što bi dovelo do gubitka glasova.
To je početak reformi a sve ostalo su brzopotezna naklapanja.

Hmmm,..

Poslodavcima bi odgovaralo da radnik nema apsolutno nikakva prava da sindikati ne postoje, a bilo bi im najpogodnije kada nebi trebali isplačivati plaću.(Što i neki rade pa opet loše posluju).
Tu dolazimo do ključnog problema gospodarstva-NESPOSOBNI MENAĐERI I POSLODAVCI.
Ali ne, najlakše je okriviti drugoga, u ovom slučaju nemoćnog radnika.

Što ovaj lik MUDRUJE?
HU Poslodavaca mu je položaj sa kojega može držati moralne predike, bez osvrta na svoj utecaj na stanje u hrvatskom gospodarstvu-
Cijeli radni vijek u RH on je u sukobu interesa, počevši od kada je na mjestu resornog ministra Ministarstva pomorstva prometa i veza,omogućio pretvorbu poduzeća “Hrvatska pošta i telekomunikacije” izdvajanjem telekomunikacija i pljačkom hrvatskog pučanstva koje je investiralo u TK infrastrukturu. Potom je “preko veze” otišao na mjesto predsjednika uprave HT-a, koja je bila u istom Ministarstvu, te dvostruko većom cijenom impulsa, nego što je u ima TELECOM u EU, ponovo oštetio hrvatsko pučanstvo. Potom je otpustio je pola radnika, a velik dio uz dokup staža poslao u fiktivnu mirovinu, pa opteretio mirovinski fonda itd .itd.
Samo “mudrek” još treba promijeniti ime u HRVOJE i pokupiti sva Hrvatska odlikovanja i zapjevati
OD STOLJEĆA 21.

New Report

Close