MRSK (Maraska d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MRSK (Maraska d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ŠTA MISLITE O NOVOJ UZDANICI GRBINOG IMPERIJA

Maraska se rakijom Mara vraća u Europu
22.08.2006.
Maraska će u EU plasirati i Gold Amarenu, sirup bez ijednoga dodanog grama šećera. To će biti najprestižniji takav proizvod u Europi

ZADAR – Za 20-ak dana i posljednji će se radnik iz stare zgrade Maraske na Obali kneza Trpimira preseliti u nove pogone u Gaženici.
Na Trpimirovoj obali još se pune alkoholna pića i još se nije preselila Uprava, ali sokovi i sirupi u novoj i osvježenoj ambalaži pune se u novim postrojenjima.

– Trenutačno radimo na dizajnu nove ambalaže alkohola te na jesen konačno vraćamo višnjinu voćnu rakiju Mara. To je unikatno retro piće koje je nekoć bilo prisutno na europskom tržištu. Osim Premium Amarene, voćnog sirupa, pripremamo i plasman Gold Amarene, sirupa koji će se pripremati bez ijednoga dodanog grama šećera. To će biti najprestižniji i najzdraviji takav proizvod u Europi, osobito pogodan za dijabetičare i pretile osobe – rekao je mr. Joško Zavoreo, predsjednik Uprave Maraske. Trendu vraćanja višnje maraske u široku paletu proizvoda kao što su džemovi i kompoti te višnje za kolače, jogurte i sladolede pogoduje dobar ovogodišnji otkup od 50 vagona kvalitetnog ploda. Za usporedbu, lani je otkupljeno samo 20 vagona višnje koja raste u Ravnim kotarima.

– Za nas je važna sadnja naših voćnjaka u Suhovarima. Zasadili smo 50.000 voćaka, a ovih dana počinje i razminiranje drugog dijela zemljišta koje smo dobili u koncesiju na 40 godina. Te voćke, čiji će se plodovi brati za tri do četiri godine, temelj su naše buduće proizvodnje – naglasio je Zavoreo te napomenuo da je Maraska i sada dobro zastupljena na regionalnom, ali i američkom, europskom i japanskom tržištu.

Nove etikete dolaze iz Firence

Povratak gotovo zaboravljene rakije od višnje, novi dizajn svih alkoholnih pića, osim Maraschina, te povratak pakiranju sokova u staklenu ambalažu od sljedećeg proljeća definitivno bi trebali skinuti patinu sa slavne tradicije Maraske koja broji pet stoljeća. Za novu ambalažu naručeni su posebni “gvala” čepovi, a u Firenci su naručene i nove etikete. Do svečanog otvorenja nove tvornice trebao bi biti gotov i dokumentarno-promidžbeni film redatelja Mihovila Gunjače, kojim vodstvo Maraske želi pokazati kako su povezali tradiciju i modernu proizvodnju.

U staroj zgradi, jednom od simbola Zadra, uredit će se ekskluzivni hotelsko-stambeni prostor na čijem projektu radi zadarski arhitekt Nikola Bašić.

Ekskluzivni izvoz u Vatikan

Maraska, danas u vlasništvu grupe Mepas Mirka Grbešića, može se pohvaliti starim knjigama u kojima su narudžbe Maraschina za Napoleona te za ruski carski i engleski kraljevski dvor, ali i današnjim ekskluzivnim ugovorom, prema kojemu tim profinjenim alkoholnim pićem opskrbljuju Papu i Vatikan.

(Nikolina Radić)

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

“Ovih dana ( 10.09. ) i posljednji ce radnik iz stare zgrade Maraske dd, na obali Kneza trpimira preseliti u nove pogone u Gazenici. Sokovi i sirupi u novoj i dizajnerski osvjezenoj ambalazi vec se pune u novim postrojenjima.”
Sad ce nova vrijedna lokacija biti spremna ili za prodaju ili za izgradnju kakvog poslovnog centra u sredistu Zadra.
Evo rezultata poslovanja za 2005.g
Temeljni kapital 95mil kn
Aktiva 163mil kn
Kap. i rez. 62,4mil kn
Prihodi 62,1mil kn
Rashodi 64,1mil kn
Gubitak 1,9mil kn

Ove godine ce rezultati biti osjetno bolji jer je ove godine otkupljeno visnje maraske 150% vise nego 2005.
Sa stovanjem

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Čemu uopće raspravljati o toj dionici kada je razina trgovanja jednaka visini snijega u Sahari?!

You gotta have two things to win. You gotta have brains and you gotta have balls. And you got too much of one and not enough of the other.

na ovoj razini.a kad dodje na 400-500 odmah ćeš vidjet.

postavi nalog na toj razini pa ćeš vidjet prometa

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Možda je ovo razlog današnje trgovine od 100.000,00 kuna?
Novih 50.000 stabala višnje maraske
Nakon dovršenih poslova razminiranja i pripremnog oranja zemljišta za nastavak sadnje višnje maraske u Zemuniku Gornjem, jučer su radilište obišli američki veleposlanik Robert Bradtke i zadarski župan Ivo Grbić

Sa štovanjem

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Maraska u Jutarnjem listu,13.10.2006., pa uzivajte,hi,hi,hi

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

http://www.vse.hr/kotacije/jdd/mrsk/MRSK-2006-09-30.xls

Sve više komuniciramo, sve se manje razumijemo

http://www.jutarnji.hr/dalmacijaiotoci/clanak/art-2006,11,22,grbesic_maraska,51422.jl

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."


http://www.vse.hr/kotacije/jdd/mrsk/MRSK-2006-09-30.xls

Ovako loše FI već dugo nisam vidio. Ne znam što je to Grbi trebalo.

[b]PEACE BROTHERS!!![/b]

Mirko Grbešić i formalno većinski vlasnik Maraske
“Imperativ za novu Upravu je da u ovoj godini tvrtka, koja je 2006. završila s gubitkom od oko 10 milijuna kuna, posluje pozitivno. Navedeni gubitak je većim dijelom rezultat otpuštanja 80 radnika, za čije otpremnine je izdvojeno 7 milijuna kuna. Novi vlasnik je na skupštini najavio ulaganja od dva milijuna eura u sljedćih pola godine te istaknuo da neće biti otpuštanja sadašnjih 95 radnika. Također, nedavno je završeno preseljenje tvornice iz središta Zadra u industrijsku zonu Gaženica, a ovih dana na tržište izlaze redizajniran boce, čepovi i etikete Maraskinih proizvoda.

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Kreće dionica Maraske(MRSK) stopama svih drugih Grbešićevih dionica. Evo nas u Hipu preko 500 kuna, ako uopće bude netko i htio prodavati. YUUUUhUUUU
Dignut ću Grbi spomenik, jer on je meni kupio stan[smiley2]

Evo tek toliko, da ne bi bilo nismo znali! Ovaj 1. je Grba, a i ja sam tu negdi.

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./DALMATIEN BETEILIGUNGS GMBH 293.815 92,16 Skrb. račun
2. RADOVANČIĆ ANTE 523 0,16 Osnovni račun
3. VUKOŠA ROMANO 440 0,14 Osnovni račun
4. MEDIĆ BRANKO 420 0,13 Osnovni račun
5. BRALIĆ ŠIME 348 0,11 Osnovni račun
6. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 332 0,10 Osnovni račun
7. PANDŽIĆ ZVONIMIR 329 0,10 Osnovni račun
8. NEMČIĆ IVICA 268 0,08 Osnovni račun
9. ŠKULIĆ NOVELA 250 0,08 Osnovni račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 230 0,07 Skrb. račun
Ukupno: 93,15%

Na dražbi HFP danas je prošlo po 342. Trebalo bi pričekati barem mjesec dana dok se slegne prašina, pa onda početi s drukanjem……


Kreće dionica Maraske(MRSK) stopama svih drugih Grbešićevih dionica. Evo nas u Hipu preko 500 kuna, ako uopće bude netko i htio prodavati. YUUUUhUUUU Dignut ću Grbi spomenik, jer on je meni kupio stan[smiley2]

po meni je jedini problem što je vlasnička struktura slična brodomerkurovoj (preko 90% ima Grbešić) pa zbog toga neće biti likvidnosti ali treba uzeti u obzir da je brodomerkur preuzeo po cca 900kuna. jedino što ove dvije branše nisu baš idealna usporedba.

New Report

Close