Molovi interesi jači od načela EU?

Naslovnica Forum Komentari članaka Molovi interesi jači od načela EU?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bježanje od suda i izbjegavanje izručenja protivno Europskom nalogu za izručenje košat će Mađarsku skupo. Hrvatsko pravosuđe moglo bi temeljem tih činjenica utvrditi krivnju i direktora i MOL-a, te narediti ZAPLIJENU nezakonito stečenih dionica INE ! Bio bi to lijep scenarij. A ako netko misli da Mađarska ima nekakav utjecaj u EU sa velikomađarskom vladom i profašističkom opozicijom, nek misli ponovno.

Esseker

meni se čini da se Hrvati jako slabo snalaze u kapitalizmu … pa cijelu "stvar" promatraju na socijalistički način.

"Stvari" jednostavo treba shavtiti na prirodan i jednostavan način. U kapitalizmu je sve dopušteno s vlastitim kapitalom (uključujući im korupciju) ali s tuđim kapitalom nije dopušteno ama baš ništa što bi ga moglo kompromitirati ili umanjiti. Narode, morate shvatiti da visokorazvijene zemlje svoj kapital, svoje mirovinske fondove realioziraju u projekte u manje razvijenim zemljama i očekuju njihovo oplođivanje. To im je uvjet egzistencije i zato ga jako štite.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Interesi nekih hrvatskih pojedinaca su davno poremetili hrvatski državni interes u slučaju INA-e. Sad se svim silama pokušava nešto “ispraviti” što se više ispraviti ne da. Dokle god političari ove zemlje budu mislili samo na sebe i svoj džep a za ono za što bi trebali mariti, ovu državu i narod koji ga čini, ovakvih slučajeva će biti gdje će se pojedinačno raditi protiv hrvatskih interesa da bi se hrvatski pojedinci osobno bogatili i zloupotrebljavali političke pozicije. Tragikomično u ovoj priči je da stranka koja godinama čini vlast i koja bi se trebala prepoznati u mnogim malverzacijama, što u prodaji domaćih tvrtki strancima što u destrukciji domaćih tvrtki i industrije, sada mora prozivati razne ljude iz vlastitih redova, ljude pored kojih su sjedili kod raznih potpisa ugovora a danas se bore za državne interese, bitka koja je davno izgubljena ali neukim ljudima ona izgleda privlačna a nekim strankama je dobro došla u predizborne svrhe iako od cijelog truda neće biti ništa, ali lijepo to ipak zvuči, boriti se za nacionalne interese.

Bitka nikada nije izgubljena. Borba za nacionalne interese zvuci tako pateticno kada se o tome pise iz perpesktive globalizacije, slobodnog trzista, kupac pobjedjuje etc; ali svi je provode. (Naglasavam, vise provoditi – manje pricati). Ja vjerujem da ova vlada to nastoji napraviti svim srcem i znanjem. Problem je u tome sto je znanja malo. Ovo je slucaj visoke korupcije i istrazitelji iz Hrvatske moraju ustrajati na rasvjetljavanju madjarske strane price, pa makar to dovelo do ne znam kakvih posljedica po ne znam koga. Inace ideja o odvajanju pravosudja od politike pada u vodu na razini Hrvatske i na razini EU. A to salje krivu poruku, poruku koja se ne smije zanemariti

New Report

Close