Milanović: Imamo dobre naznake za gospodarski rast

Naslovnica Forum Komentari članaka Milanović: Imamo dobre naznake za gospodarski rast

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

kakvo bacanje prašine u oči…što nama znači nekakav formalni rast od oko 0,2%??

koliko je pao BDP od kad SDP/HNS vode državu? to nam odgovorite? koliki rast BDP-a treba samo da se vratimo na stanje iz 2011. kad ste preuzeli vlast??

nadalje, danas sam pročitao da je krajem 2011. u Hrvatskoj bilo zaposleno oko 1.393.000 ljudi, a krajem 2014. u Hrvatskoj samo 1.303.000! znači ne da niste otvorili nova radna mjesta, nego je izgubljeno još -90.000 radnih mjesta u 3 godine koliko ste na vlasti!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

On je izgubljeni slučaj …. ima naznaka ozbiljne devijacije ….

Nakon iznosenja “dobrih naznaka” vjerojatno se zaputio u omiljeni restoran na zderacinu na državnu karticu…i tako svaki dan.

kakvo bacanje prašine u oči… krajem 2011. u Hrvatskoj bilo zaposleno oko 1.393.000 ljudi, a krajem 2014. u Hrvatskoj samo 1.303.000! znači ne da niste otvorili nova radna mjesta, nego je izgubljeno još -90.000 radnih mjesta u 3 godine koliko ste na vlasti!

Uspjeli su za 3 godine uništiti 90.000 radnih mjesta u Realnom sektoru !

A koliko su svojih Uhljeba zaposlili u Javnom sektoru ?

.

@ pero7, za ovaj GDP nije potrebno vise od sesto- do sedamsto tisuca uposlenih. Razvijene zemlje bi na ovoliku zaposlenost, kao sto je trenutno u Hrvatskoj, imale GDP od najmanje 90 milijardi eura. Znaci, da bi doslo do signifikantne stope novog zaposljavanja potreban je rast od najmanje 5% na godisnjoj razini. Sto u principu znaci, da ce biti jos manje uposlenih, iako ce GDP rasti, a to ce se ostvariti kroz racionalizaciju i permanentno optimiranje svih relevantnih procesa u svakoj kompaniji. Jedino tako mogu kompanije prezivjeti, drzavne sisa je iscjedjena i prazna, mogu razno-razne grupe strajkati i blokirati, ali se konacno mora poceti zivjeti od rada.

da…na putu ste da nađete put, kako je to jadranka kosor izvalila još 2009.god

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Kako je to lijepo gurati glavu u pijesak i vjerovati da će stvar “okrenuti” u pozitivnom smjeru sama od sebe! Možda i hoće, ali kozmetički, a štetočine neće odgovarati za štetu učinjenu nečinjenjem i činjenjem….

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Model-je-promašen

zaposlenost-pada-i

očekuju-nas-socijalni-nemiri

Jakovčević ne vjeruje procjenama iz Europe da će hrvatsko gospodarstvo rasti 0,2 posto.
Očekuje daljnje propadanje gospodarstva ili stagnaciju, odnosno mršavi rast

Nakon što je Europska komisija u zimskim prognozama potvrdila svoju jesensku procjenu o rastu hrvatskog gospodarstva u 2015. po stopi od 0,2 posto, a u idućoj godini smanjila s 1,2 na 1 posto, postavlja se pitanje jesmo li opet žrtva loših prognoza ili jednostavno lošeg posla od strane naših političara?

http://direktno.hr/en/2014/direkt/7923/Model-je-proma%C5%A1en-zaposlenost-pada-i-o%C4%8Dekuju-nas-socijalni-nemiri.htm

.

New Report

Close