Marićev resor: Upravo su se IT tvrtke najviše žalile

Naslovnica Forum Komentari članaka Marićev resor: Upravo su se IT tvrtke najviše žalile

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovaj problem država će riješiti samo smanjivanjem namate na plaće. Država je kriva što ljudi odlaze van za veće plaće, rješenje mogu napraviti ako žele. Jedini krivac ovakvim problemima je država s prevelikim troškovima na plaće.

Prvo promjeniti zakon o isplati placa,, bruto se ugovara,,, pa da se onda vidi koliko sve odlazi na razna davalja, i sta se dobiva za to

Najveći problem u Hrvatskoj je država sa svojim prevelikim troškovima. Da bi financirali nebulozne zahtjeve raznih interesnih grupa koje nisu u stanju stvoriti nikakvu dodatnu vrijednost, i to zbog najobičnijeg kukavičluka vladajućih kroz zadnjih 20 godina, država nasilno otima više nego bi smjela i time polako uništava Hrvatsku.
To je jedini razlog zašto smo na kraju ekonomske liste EU, zašto nam buja siva ekonomija, i zašto masovno iseljavamo…

prije neki dan je jedan analitičar iznio da drž i javni sektor generira 55% radnih mjesta a evo sada traže i povečanje plaća, “stimulativne” otpremnine a tek kada ta ekipa krene u mirovinu…pa tko to može hraniti, s ćime, s kojim dohodcima ???
a opet s druge strane, što je apsurdno, proračuni, i centralni a pogotovo lokalni, imaju suficite, ne stignu potrošiti i doslovce plivaju u parama!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA


Prvo promjeniti zakon o isplati placa,, bruto se ugovara,,, pa da se onda vidi koliko sve odlazi na razna davalja, i sta se dobiva za to

Pa službeno/po zakonu ti i ne možeš ugovoriti plaću u netu već samo u brutu. To što nitko ne čita ugovore i ne gleda isplatnu listu je drugi problem.

New Report

Close