Maras: Želimo da se obrti otvaraju u roku od dva, a tvrtke sedam dana

Naslovnica Forum Komentari članaka Maras: Želimo da se obrti otvaraju u roku od dva, a tvrtke sedam dana

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

moj marase puno si ti crtića gledao

Svi se uhvatili brzine otvaranja obrta odnosno tvrtki ali ekipa ne kuži da nije kvaka u brzini otvaranja nego u represiji države (zakonodavstvo) i banaka prema istima. Neki dan je bio jedan dobar prilog na jednoj lokalnoj tv postaji gdje poduzetnik objašnjava koliko samo raznoraznih inspekcija danonoćno kruži i naplaćuje i što treba i što ne treba.[bye]

Država ne funkcionira, djelatnika državne represije svatkomože kupiti da se riješi konkurencije, pa kakvog smisla ima opće otvarati tvrtku ni za 5 sekundi ?????

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Ma i danas je najmanji problem otvoriti obrt ako imaš kvalifikaciju ili pak tvrtku ako nemaš, ali uopće nije stvar u tome nego u onome što dolazi poslije, kao peredujam Pdva, komorski doprinosi, komunalne naknade, spomeničke rente, zamp, Hrt naknade po PC-u, laptopu, radiju i u autu, enormne kazne zbog minornih propusta uz visoke kamate i prisilno zatvaranje obrta, razne licence, elaborati za sve i svašta, šuma zakona i propisa koje svaki službenik i inspektor tumaći proizvoljno…sve to treba platiti ali nitko ne postavlja pitanje od kuda nego samo moraš a ako ne platiš onda ovrha….i tko je danas blesav upuštati se u neki samostalni posao kada ga država odere do kože a da još nije niti otvorio obrt…a da ne prićamo o naplati, i obavzi plačanja predujma poreza i PDVa iako ti nije plačen račun.
Evo, zbog svega toga i postiji 1,4 milje poreznih dužnika koje Linić naziva utajivačima poreza te im prijeti ovrhama a neki i zatvorom.

Riješite vi gospodine Maras problem naplate, uvedite transparentnost javne nabave i natječaja, omogučite distribuciju roba i usluga bez uzimanja provizije tj. mita i korupcije, uredite porezni sustav i pojednostavnite zakone ..itd. pa ćete vidjeti kako se otvaraju nove tvrtke i nova radna mjesta.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Stvarno se čovjek zapita jel ti likovi žive u nekom paralelnom svijetu kad od Sanadera do danas glavni problem svemira predstavlja brzina otvaranja obrta ili tvrtke. Jel ti likovi imaju prijatelje, rođake, kumove, susjede koji se bave nekim poslom i jesu li ikad čuli stvarne probleme obrtnika i vlasnika malih tvrtki ili samo ponavljaju mantru "treba otvoriti obrt za xxx dana".

to je dobro marase. sad se HITNO potrudite da stvorite takvo okruženje i opretećenja koji će obrtima-tvrtkama omogućiti da PREŽIVE dulje od 2-7 dana

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

Zaboravio si kazne za aparate za gašenje u vozilu, pa zaštitna oprema, oznaćeni požarni izlazi, sada još i blato na gumama automobila (sva sreća pa su sva gradilišta pod asfaltom ;)))))

Otvoriš firmu ili obrt i nemaš kome što prodat jer se sve uvozi iz kine za siću, banke ne kreditiraju razvoj nego potrošnju, natječaji su ionako svi namješteni itd.
Mogu odmah uvest zatvaranje za jedan sat.

sa svim gore se apsolutno slazem i samo bi dodao da se pozatvaraju sve one tvrtke koje za to ispunjavaju uvjete a ne duguju drugim pravnim i fizickim osobama i PDV jer to je jedan teret i za njih i za drzavni proracun u stavci nenaplacena potrazivanja pa bi ga na taj nacin trebalo olaksati provjetriti dugovanja su vecinom iz doprinosa prinosa taksa itd. koja nisu placana iz totalnog nedostatka posla kroz duze vrijeme a unutra su vecinom vlasnici i uposlenici pa neisplate placa samom sebi nije socijalna bomba jer spada u dio rizika poslovanja kod otvaranja poduzeca
jednostavno rasteretiti sustav i drzavni proracun neceg cega nema jer sami nemogu zatvoriti jer nemaju sredstava a kako stoje stvari još dugo ih nece biti

Uopce nije problem otvoriti firmu ili obrt i to ide relativno brzo. Problem je u tome da kad otvoris firmu ili obrt da ces propast (ako se ne bavis distribucijom droge ili narucenim ubojstvima ili necim takvim sto je visoko profitabilno, a nema puno konkurencije). Glavni problemi koje bi Maras trebao rjesaavti su ne brzina osnivanja trgovackih drustava nego:
1. Pojednostavljivanje zakona; nase Zakone nitko ne razumije jer se precesto mijenjaju i ima previse podzakonskih akata i pravilnika. To vise nitko ne moze pratiti i zato nitko ne zna pravila i svi grijese i stalno dobijaju stupidne kazne od nekih inspektora koji zakon/pravilnik tumace na jedan nacin u Zagrebu, a na drugi u Rijeci

2. Uklanjanjem i eliminiranjem svih parafiskalnih nameta, spomenickih renti

3. Smanjenjem poreza na DOHODAK kako bi poslodavci mogli privuci talentiranije zaposlenike (=platiti ih vise). Porez na doohodak u najvisoj stopi ne bi smio biti visi od 20% (flat) i dohodak do 7500 HRK se ne bi trebao oporezivati uopce (free of tax do tog iznosa). Porez mora biti jedan jedinstveni i moraju se ukinuti svi prirezi si slicne socijalisticke budalastine koje kompliciraju porezni sustav i muzu novce ljudima. Jedan porez se plati drzavi i onda neka drzava ‘raskusura’ interno koliko kome ide kako god zna. ALi ljude neka puste na miru.

4. Maras mora osigurati da su svi natjecaju za bilo kakva sredstva TRANSPARENTNI zato jer se danas ne zna ni kada je natjecan ni za koga je pa lova uvijek zavrsi u klubu ‘decki koji to podijele medju sobom’ TO mora prestati.

80% Hrvatskih zakona treba ukinuti jer samo muce ljude i nitko ih ne razumije. Pa cak ni oni koji su ih donijeli. To ako bi napravili vec u ovoj godini GDP bi nam skocio za 5%.

E moj Gordane, svakim danom se sve više uočava da nemate ni dana staža u realnom sektoru! Dosta nam je demagogije i praznih priča! Zašto se ne borite ili niste uveli obvezu plaćanja PDV-a po naplati kod subjekata sa manjim godišnjim prihodom od 2,5 mil. kn? Zašto ne uvedete prijeke sudske postupke kod naplate potraživanja malih poduzeća? I zašto ne proklamirate potrebu da HGK radi na tržišnom, a ne na mafijaškom principu?

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close