Maras plaća savjetnike za EU tvrtki u blokadi

Naslovnica Forum Komentari članaka Maras plaća savjetnike za EU tvrtki u blokadi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

I što onda ? I moja je tvrtka u blokadi i to zato jer kasnim mjesec dana s plaćanjem PDV-a prema fakturama izdanim 01.07. dvjema državnim tvrtkama koje mi do dan danas nisu platile… i koliko nas takvih ima ?
Ako blokada postane kriterij za sklapanje poslova, bojim se da se neće imati s kim raditi…
I za napomenu, cijeli niz tvrtki koje su bile sredstvo za “isisavanje” novaca iz državnih institucija i tvrtki niti jedan dan nisu bile u blokadi… lopovi dobro paze na takve stvari…

Vrlo pretenciozan naslov neovisno o tekstu nad kojim se nalazi…

Pa svi mali poduzetnici su u minusu? Ukinimo ministarstvo jer je bilanca negativna. 50% tvrtki koje su u kategoriji malih posluje s gubitkom.
Bolesna je politika koja to ne vidi.

Ministarstvo je nešto napravilo na osnovi krivotvorenih podataka? Ma nije moguće! Nagradite krivotvoritelje i smjenite ministra! Ovo treba patentirati kao “Izvornu hrvatsku logiku”.

Pa ako si u blokadi, naravno da nitko neće htjeti raditi s tobom i to je dobar kriterij poslovanja.
To što ti netko nije platio je tvoj problem, a uostalom sam se moraš brinuti o obrtnom kapitalu koji ti je potreban. Smatram neozbiljno svaku firmu koja si dopušta ulazak u blokadu i takvima ili ne bih prodao robu/uslugu ili bi tražio avansno plaćanje uz ne spominjanje mojeg imena kao njegovog dobavljača.

Druga stvar je prikazivanje minusa u RDG-u, koji ne bi trebao biti eliminacijski faktor za državne potpore.

Znači moja je krivnja što sam povjerovao u Zakon o fiskalnoj disciplini te očekivao da se plati u ugovorenom roku od 60 dana jer je sve drugo protivzakonito ? Osim toga ako je moja obveza da imam dovoljno obrtnog kapitala, nije istovremeno i moja obveza da posuđujem sredstva kako bih kreditirao državni proračun… zar nije dovoljno što sam investirao preko milijun kn u razvoj tehnolgije jedinstvene u ovom dijelu svijeta pa sad previše tražim da mi dobrostojeći državni konnglomerati plate ono što smo dogovorili ili bar da mi potpišu ugovor o cesiji a što im je navodno također zabranjeno…

Ako si ugovorio rok plaćanja od 60 dana, stisni ovrhu i naplati se.
Ili se ne želiš zamjeriti? E jbg, ne možeš biti jeben i jebat. Isto kako ti kreditiraš svoje kupce, tako tebe kreditiraju tvoji radnici i tvoji dobavljači. Ili želiš reći da sve plaćaš avansno?
Nadalje, nisi ti investriao u nove tehnologije jer si filantrop i želiš pomoći državnom proračunu, već zato što od toga očekuješ dva milijuna nazad.
Ako nisi sposoban plaćati svoje obveze i upravljati svojim potraživanja onda nemoj biti poduzetnik.

New Report

Close