Mali dioničari Centar banke dižu tužbu nakon skupštine

Naslovnica Forum Komentari članaka Mali dioničari Centar banke dižu tužbu nakon skupštine

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pa to i jest smisao i ideja svih tvrtki kod nas. Nekim čudnium kemijanjem izgurati neke budalaste “male dioničare” i za 10 kn kupiti firmu. Sve je dopušteno, Zakon vrijedi samo za one koji nemaju vezu a Vlast se bavi epopejama o antifašistima. Svaki novi dan je pun kriminala, sve je dozvoljeno a svi šetaju u kravatama i glume neku uglađenost i gospodstvo…

Pa to rade na svim dionicama…vidi Dlkv…kažem ja da trebamo izaći na ulice na nemirni prosvjed.

Otimačina na Hrvatski način

Apsolutno se treba organizirati i ne dopustiti da na ovakav način otmu imovinu malih dioničara.
Mi se sa grupom dioničara organiziramo. Angažirali smo i odvjetnika koji će nas zastupati. idemo sa protuprijedlogom, tražimo argumente za 10 kuna po dionici, a tužba za poništenje dokapitalizacije, tj odluke skupštine o dokapitalizaciji je već napisana i čeka se rasplet događaja. Imamo i pravnu praksu na našoj strani.

Na takav način…izvukla bi se svaka banka u dubiozi…..da bi se to spriječilo-
vrijednost dionica malih dioničara – mora se uvećati za iznos “izmišljene vrijednosti nakon dokapitalizacije “……ili ostaviti ista vrijednost
za vrijeme tog transfera ili održati jednak udjel – koji imaju mali dioničari !…
jer, mali dioničari nemaju novaca za ulaganja , nakon što im se vrijednost
dionice smanjenjem kapitala – obezvrijedi….. pa ih treba tretirati-
kao da imaju novaca / sadržanog u tim -izuzetim dionicama od takvog preuzimanja/

A gospoda, nek proprocionalno uvećavaju što god žele…To HANFA MORA postaviti
UVJETNO TAKO, jer imače nema pravde !

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

A što je sa onim nesposobnjakovićem od Predsjednika Uprave koji je za nagradu dobio transfer u Badel? Jel’ će zaradit barem kaznenu prijavu zbog učinjene štete ili će i u Badelu kad sve razvali uzet bonus?

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Markotić kao predsjednik uprave se pokazao nesposobnim i kao takav automatski dobio unapređenje u podržavljeni Badel da vodi društvo u predstečajnoj nagodbi.
Ako je suditi po rezultatima njegovih bivših tvrtki (Slavonska banka, Locat Leasing, CEBA) i Badelu se loše piše. Još jedan u nizu državnih menađera koji dobro menađiraju samo vlastite plače i svoje karijere, a sve na trošak nekoga trečega, najčešće države. Zato nam i mora državni proračun rasti. Kako bi inače Osiječanin Vrdoljak udomio svog legu Markotića kad ne bi bilo države.
A što se tiče planirane dokapitalizacije, HANFI ćemo već slijedečeg tjedna ukazati na koji način ovi iz Alternativa planiraju preuzeti više od 95% vlasništva banke. Bezrazložnim praktično denominiranjem dionica na 10 kuna namjeravaju istisnuti sve ostale dioničare, svesti njihov udio na manje od 5% i preuzeti banku.Temeljni kapital banke prebaciti u rezerve pa onda izdati dionice u iznosu dvadeset puta manjem od dosadašnjeg……………fiju, čestitam kriminalcima.
Ako to prođe, onda pravna država, HNB, HANFA su doista ne samo mrtva slova na papiru već i sudionici pljačke malih dioničara.
Da li mislite da bi u Americi to prošlo??

@ Dag – u Americi takvi ne postoje obzirom da su čiste štetočine, najbliže tomu bi bio naziv “crni menadžer”, ali tu dolazimo dokrucijalne razlike između glu.pana (štetočine) i lopova. Naime u prvom slučaju nitko nema koristi, dok u drugom korist ima samo počinitelj. Kod nas je šteta u odnosu na korist pojedinca predominantna tako da možemo govoriti o kategoriji glu.pana sa iznimkama.

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Ovo je pljačka nad pljačkama. Ako ovo odobre državne institucije onda smo stvarno obični kaubojci. I kako da mali dioničari ulažu pored ovolike krađe i nezaštite istih?

Nisu samo Heruc i Biondić u mogućnosti suprotstaviti se tom prijedlogu.
Povlašteni dioničari glasaju posebno i s obzirom da im se smanjuju njihova prava, tj. dividenda se svodi na zanemariv iznos, povlašteni dioničari moraju sa 75% glasova izglasati dokap ali isto tako i smanjenje kapitala.
Ne vidim nikakva razloga da se smanjuje temelelni kapital, osim jednoga – oteti dionice starim dioničarima. Alternative već ima više od 51% pa neka uloži još 150 miliona imati će još više, ali zašto otimati dionice drugim dioničarima. Mislim da su im šanse za prolaz na skupštini male.
U svakom slučaju organiziramo se i na skupštini idemo sa protuprijedlogom.

New Report

Close