M. Peters: Ako smo krivi, platit ćemo odštetu (objavljeno 14.03.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka M. Peters: Ako smo krivi, platit ćemo odštetu (objavljeno 14.03.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovaj medijski istup samo potvrđuje kako je uprava nesposobna i služba za odnose s javnošću slabo funkcionira. Gospođa Peters opravdava nepravovremeno obraćanje javnosti svojom odsutnošću u inozemstvu. Znači, dok nema predsjednice Uprave u kancelariji, tvrtka ne zna što joj je činiti. Koliko je prošlo dana od incidenta? Gospođa kaže: “Osim toga, od početka suosjećamo s obitelji Martinović, ali su nam u ovoj fazi svi napori i dalje usredotočeni na pronalaženje prave istine o tome što se dogodilo. To je sve što možemo u ovom momentu učiniti, a bilo što drugo sad da činimo, nažalost, ne možemo ozdraviti Martinovića.” Čime je potkrepljena tvrdnja da otpočetka suosjećaju s obitelji stradalog kada svi znamo kakav je bio početni nastup? Da netko slučajno otkrije da im je pivo neispravno i da pri tome strada, sada znamo kako Karlovačka pivovara funkcionira u kriznim situacijama. Sva sreća pa u Hrvatskoj ima još dobrih piva.

definitivno su se jako slabo snašli i zbog toga će pretrpjeti značajnu štetu.

no siguran sam da ih je zbunila i kontradikcija oko cijelog slučaja. da nije riječ o trovanju amonijakom, mogao je zaključiti svatko tko ima nekih znanja o tome, no novine su nekoliko dana slale tu krajnje pogrešnu informaciju.

umjesto demantija, objavljena je nova informacija o trovanju s CO2, koja nije dobila verifikaciju nijedne zvanične ustanove, a danima se rastrubljuje kao gotova istina.

sad imamo i zabranu rada, koja je zakonski krajnje upitna. ako je nezakonita, odgovornost će morati preuzeti ministrica i država će morati nadoknaditi štetu pivovari, kao što će štetu unesrećenom morati nadoknaditi onaj tko se mjerodavno označi odgovornim…

no očit je kaos i nekompetencija u javnim službama. grlata novinarska nestručnost i neprofesionalnost vodi ovaj slučaj, ne zamjećuje se itko kompetentan da vodi ovu problematiku..

u tom kaosu, karlovačka se očito nadala načelu pravne države “krivi smo dok se ne dokaže suprotno”, no to kod nas ne pije vode, i to će ih sigurno skupo koštati.

ali javne službe su posebno pitanje, nijedna zvanična mjerodavna informacija ne dolazi od njih. stječe se dojam da slučaj vode nekompetentne osobe. ako je tako, to je doista grozna situacija.
[smiley6]

New Report

Close