Lalovac napao HNB zbog ‘pretjerane’ dobiti

Naslovnica Forum Komentari članaka Lalovac napao HNB zbog ‘pretjerane’ dobiti

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ma čak sam se i nadao nečemu od Lalovca ali izgleda da je i on naučio da mu drugi vade kestenje iz vatre. Ajmo majstore zasuči rukave i prisili ministre na rezanje mase plaća u državnom i javnom sektoru (smanjenje broja zaposlenih za 20% uz dizanje bruto plaće ostalima za 20% čini lijepu uštedu od 4%). Prisili svoje stranačke kolege da donesu zakon o prestanku financiranja stranaka (financirajte sami sebe ionako se hvalite mnogobrojnim članstvom). Neka konačno sva poduzeća u kojima država ima udjel veći od 25% prestanu sponzorirati razna sportska društva. Smanjite izdatke za kulturu i NVU. Po tržišnim cijenama iznajmljujte vladine prostore. Ukinite javnu nabavu i umjesto toga organizirajte javno praćenu aukciju (za to treba znati napisati projekt…to može biti nedostižno za vaše intelektualne kapacitete). Napravite konačno jednu zgradu za sva ministarstva, službe i državne zavode, neka se vidi tko dolazi na posao a tko ne (za to treba znati definirati procese tj. odgovoriti na pitanje što vi točno radite a to bi vas moglo dovesti u nezgodnu poziciju). Jasno je meni sve ovo vi znate ali sam napisao iz razloga da ne bi mogli poreći da ste bili upoznati.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Ovakvo nešto je zabrinjavajuće, izgleda kao zadnji pokušaj pred propast.
Iz priloženog kretanja dobiti, laički se može zaključiti da je dobit HNB-a više/manje konstantna, dok je dobit poslovnih banaka drastično pala i time došla na razinu dobiti HNB-a. Tome je uzrok rad vlade koji je uzrokovao masovno propadanje mnogih tvrtki, stečajeve i predstečajeve, a te iste tvrtke i njihovi zaposlenici su korisnici usluga poslovnih banaka, prema kojima više ne mogu ispunjavati obaveze.

Tvrtkama se preko noći blokiraju računi fantomskim ovrhama i enormnim iznosima “utvrđenog poreznog prekršaja ili duga”. Profit nije dobro došla, ukoliko ostvariš profit već si sumnjiv i nešto ti nađu, a bez profita nema ulaganja u širenje poslovanja i novih zapošljavanja. Ne kažnjavaju se vlasnici tvrtki nego se uništavaju cijele tvrtke i radnici. Tvrtke više ne mogu poslovati, radnici gube radna mjesta, a jedan radnik ne znači jedan čovjek, nego na žalost jedna obitelj koja više ne može plaćati mjesečne račune. Smanjuje se potrošnja i kupovna moć građana, tvrtke ne propadaju već se uništavaju, automatikom se manje novaca uplaćuje u proračun, pa se gospari čude kako su uveli reda, a stiže im manje love.

HNB odere banke….onda one oderu klijente……

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Profit je u komunističko-socijalističkom uređenju najveći neprijatelj Države. Svrha tvrtke je stvarati vrjednost koju će Država/Vlast uzimati u cijelosti i onda određivati koliko je kome potrebno. Koordiniranom kontrolom medija i zatupljivanjem puka kreira umrtvljivanje i letargija. I naravno nezaboravna partizanska retorika izmišljanja unutarnjih i vanjskih neprijatelja koji ugrožavaju tekovine samoupravne socijalističke revolucije…

Andy, mi jesmo za profit, nemojte tako…ali, ako je polazna sirovina skupa
/ novac / onda finalni proizvod ne može biti jeftin…!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Čuo sam od osoba iz Porezne da su u Poreznu doveli kmersku kamarilu među kojom se našlo mjesta i za policajce (!) koji u čelnim ulogama sada vedre i oblače. Treba li tome dodati da su prije toga doslovno rastjerali stručnjake. Možda je i to jedan od razloga lošeg stanja prihodne strane proračuna, tko zna.

New Report

Close