Krhka koalicija u završnom b(r)ušenju porezne reforme

Naslovnica Forum Komentari članaka Krhka koalicija u završnom b(r)ušenju porezne reforme

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tresla se brda, rodio se miš. Povećati će se plaće onima koji imaju i sad ogromne. Raja neka krepava kao i do sada. Neoporezivi dio dohotka očito ostaje isti, unatoč preporuka najkompetentnijih ekonomista. Jedino što je sigurno – Plenkoviću sada izbori nebi odgovarali. Zato mu je važan Bandić koji je u istražnom postupku kao i Čačić, koji se jedva izvukao od zatvora. Jedino Šeks izgleda da se slaže sa svime, ako je u dopustivom stanju glede količine alkohola. Uvesti crkveni porez pod hitno, kao što ga imaju Austrija, Njemačka i Švicarska – pa zar nam nisu te zemlje uzor. Kler se samo bogati na račun tupoumnog naroda koji je izlazi na izbore, pa kmetovina i ne treba biti bolje.

S čim se oni zahebavaju, koje koristi od tog? Nikakve promjene i beneficije. Ako nesto mjenjas, onda jasno izrazis zasto to bas tako radis. Ovo je samo pretakanje iz supljeg u prazno.

Ajde se napokon uhvatite pravog posla da se pocnu otvarati firme i zaposljavati ljude, koji ce imati place kako bog zapovijeda pa ce se i proracun puniti normalno. A ne da spaljujete novce u gubitasima, i prebacivati preko petrokemije na svoje privatne racune.


Tresla se brda, rodio se miš. Povećati će se plaće onima koji imaju i sad ogromne. Raja neka krepava kao i do sada.

Oni koji imaju vece place i placaju najvise poreza. Nego, sto je to ogromna placa vama ?

Hrvati su skromni pa im je sve iznad 25 000 ogromna plaća.. Hrvatski poslodavci su još skromniji pa im je sve iznad 4000 kuna ogromna plaća..

even better than the real thing

nemaju Hrvati male plaće nego je sve skupo, uključujući radnike

even better than the real thing

ovo nisu nikakve reforme, to je prelijevanje iz šupljeg u prazno od kojeg 90% građana neće imati nikakve ili će imati samo simbolične koristi…ako se već neki doprinosi smanjuju, onda treba to prebaciti u povećanje izdvajanja u II stup (sadašnjih 5 na 7%) kako bi ljudi kad idu u mirovinu imali veće mirovine….opcija je i smanjiti neoporezivi dio plaće tj. povećati osobni odbitak jer to je jedini način da svi dobiju koliko toliko veće plaće jer na ovaj način veće plaće će imati samo oni koji već sad imaju najveće plaće (oko 17.000-20.000 kuna neto), a velika većina dobit će 30-50 kuna “povećanja”

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close