‘Kreditima HBOR-a razbijamo averziju bankara prema riziku’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Kreditima HBOR-a razbijamo averziju bankara prema riziku’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Prosto je nevjerojatna samodopadnost centralnih bankara. Oni nisu za ništa krivi. Nisu krivi što je realni sektor gotovo potonuo, nisu krivi za ponašanja banaka prije za vrijeme i i u poslije kriznom periodu, nisu krivi za regulatorne mjere u svim tim periodima, nisu krivi niti za to što su omogućavali enormni javni dug, nisu krivi za toksične i ine kredite koje su banke plasirale, ect. Riječju: nisu krive nizašto!!!???
Prosto je frapantna ta monetarna nevinost!? Ti isti centralni bankari, i to je ono što ih dovodi na stup kritike i izlijeva bijesa, kao i na stup nevjerodostojnosti i gubitak povjerenja, bili su i prije krize i za vrijeme krize a i sada su centralni bankari! Nisu oni svojim mjerama rješavali banke niti su to činili iz svojih rezervi i rezervacija,nego su to učinili porezni obveznici pod prisilom fiskalnih vlasti!!!!!!
A fiskalne vlasti prisilile su porezne obveznike na rješavanje banka iz različitih motiva. Osnovni motiv je dug i zaduživanje javnog servisa, javnih poduzeća i osobne koristi političara. Naravno da se ti fiskalni potezi nisu takovima deklarativno pokazivali. Sposobnost politike, a i centralnih bankara je upravo u „ribarenju ljudskim dušama“( Đuro Šušnjić)!!!!!

New Report

Close