Kraj Shamisova poslovanja u Šibeniku: TPP ide u stečaj

Naslovnica Forum Komentari članaka Kraj Shamisova poslovanja u Šibeniku: TPP ide u stečaj

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kroz TLM se može vidjeti glavinjanje hrvatskog menadžmenta u ovih 25 godina, u potrazi za vlasnicima. Umjesto da se, kao što se to radi svugdje u razvijenom svijetu, posvete poduzeću i pozicioniraju na tržištu, oni svoje upravljačke napore usmjeravaju u potrazi za vlasnikom kod koga bi nešto ušićarili!!!
I naposljetku, da ironija bude veća, nakon što su predavali tvrtke u vlasništvo tajkunima,bankama, vjerovnicima ect., sada tvrtku predaju u ruke menadžmentu tvrtke iz druge države koji su i dioničari te iste tvrtke!!!!
I dok naš novi, tkz projektni menadžment u nekakvim radionicama i virtualnim tvrtkama stvara nekakve projekte koji nikome i ničemu ne koriste , dotle u realnom gospodarstvu glavnu riječ vode oni kojima je takav menadžment predao tvrtke! Svi zaboravljaju: poduzetnik i vlasnik zna što treba napraviti dok menadžment kako to napraviti!!!! Osim vlasništva nad tvrtkom!!!

Shamis je i onako bio (loš) glumac koji je trebao kupiti vrijeme da napada snijeg i zvjeri sakriju tragove! Sad bu se vratil u hladni ruski stan od kuda su ga i doveli…

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close