Kraj masovnog turizma u Grčkoj koristit će i Hrvatskoj?

Naslovnica Forum Komentari članaka Kraj masovnog turizma u Grčkoj koristit će i Hrvatskoj?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ljevicar koji se svim silama bori zabraniti srednjoj klasi pristup hotelima. Ali s druge strane nema nista protiv da mirovinski fondovi u koje su ti ljudi godinama uplacivali oproste dugove i nastave financirati njegovu vladu.

“čitav Mediteran približiti ideji održivog, lifestyle/high value turizma.”

Autorica teksta vjeroajtno smatra da je prestrasno ako neki njemacki vodoinstalater ili poljski rudar dovede dvoje djece i zenu u Makarsku i da bi ih bilo najbolje vratiti sa granice jer eto ne podpadaju u odrziv lifestyle/high value goste.

Tsipras je ogavan parazit koji ima 0 susjecanja za ljude koji zive od svog rada. Treba ih istjerati iz Eurozone i poslat da beru paprike u Makedoniju dok ne otplate sve dugove.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Malo neugodnih činjenica. Prvo, stav je njemačke vlada (javno objavljen ) da se Grčka mora orijentirati na poljoprivredu i turizam. Primarni budžetski sufict koji je ostvarila prošle godine najvećim je dijelom rezultat rasta turizma.

No – kako upozoravaju prokleti Nijemci, sat rada u Grčkoj još uvijek stoji skoro dvostruko više nego u Grčkoj. Grčka još uvijek uvozi rajčice iz Holandije i maslinovo ulje iz Italije. No, nakon predstojećeg defaulta, uvođenja drahme uz momentalnu devalvaciju od barem 30% (analize MMF-a traže čak 50%) grčki turizam će tek početi snažno rasti.

Analogja vrijedi i za hrvatski turizam. Upozorimo odmah da Hrvatska nije među prvih 10 destinacija njemačkih turista (dok Bugarska i Turska jesu) ali će se nakon devalvacije kune i smanjenja PDV-a za turizam (naravno i uz ostale prateće mjere) u tu grupu sasvim sigurno vratiti. Jer i budućnost Hrvatske će se bazirati na poljoprivcredi i turizmu i itekako osjećati konkurenciju Grčka.

to je jedan od faktora na kojeg nitko ne upozorava.
zahvaljujući ovom klaunu default je jedna od ozbiljnih opcija pa ako uz to isforsira izlazk iz mrskog germanskog eura, ‘nova’ drahma će vrijediti ko listići wc papira iz narodnih novina.

u tom slučaju Hrvatsko turizam nema što likovati.

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

a ako grci ne izađu iz eura nego umjesto toga iz eura izađe njemačka s prijateljima onda će i naši euri i kune vrijediti kao drahma pa ćemo tek onda likovati.

haha @gorgija, u pravu ste 🙂

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

jadan je turizam koji se raduje kada susjedu ‘crkne krava’

Jao onima koji svoj uspjeh grade na tuđem neuspjehu. Svakom normalnom trebalo bi biti jasno da se u takvom slučaju radi o politici kratkog daha s sigurnim dugoročno negativnim učincima. Usporedimo s takvom “politikom” samo pitanje poticaja koji su dobri do određene razine, ali na duži rok definitivno otupljuju.

Još nešto. Za svoj uspjeh u turizmu Hrvatska se mora osloboditi svog lošeg imidža (razlog zbog kojeg nema čak niti simpatizere, a kamoli prijatelje). Među strancima je rasprostranjena krilatica “Mala zemlja za veliki odmor u kojoj je sve lijepo i dobro dok vam netko ili nešto ne zatreba.”

Kako možete, na primjer, strancu objasniti kako filijala Zagrabačke banke u Splitu (na splitskoj rivi) počinje raditi u devet sati ujutro čak i usred sezone? Ili tzv. “beogradski sindrom” – u Hrvatskoj nema niti jedinog putokaza za Beograd, pa čak niti u Zagrebu. Na radiju, TV itd. uvijek čujete samo “Autoput Zagreb – Lipovac”. U nekim automobilističkim krugovima u inozemstvu (na primjer njemačkom ADAC-a) se već poduže postavlja pitanje “kada će se Hrvati prestati praviti da Beograd i Srbija ne postoje”. Očito im je neugodno (i) službeno postaviti to pitanje, a vjerojatno se pitaju i kome bi ga trebalo postaviti. Bandiću? Ili možda Švaljekici? Ili Lorencinu?

Većina radnika u turizmu (koji su na budžetu) bi se jako iznenadila kada bi im netko objasnio o čemu sve ovisi turistički uspjeh jedne zemlje i koliko toga Hrvatska tek mora napraviti.

Što kaže Neo, slaba će bit fajda od toga da je Grcima crkla krava.

Ne podcjenjujte Grke. Njemački kapital koji upravlja velikim resortima, neumoran je u promjenama i težnji za profitom….
All inclusive..probala sam na Kreti, krstarila sam grčkim otocima, dva puta obišla Atenu…itd….nevjerojatna povijest države, masovni turizam u resortima,
fenomenalno uređeni transferi i transport između srednje Europe i Grčke,
bogata ponuda izvan hotela,renta car na svakom koraku…isto tako prirodne ljepote , obrađena gotovoa sva poljoprivredna raspoloživa polja i prostori…
Grčka živi turizam svim svojim plućima….
Koliko ja vidim aranžmane i ponudu L tura, kojim sam putovala najčešće,
osim ponude Europskim destinacija, gdje njemački penzioneri imaju nekretnine
najveći hit je Istok….a cijene , fenomenalne…. šteta što je takva
kriza u Hrvatskoj , da ne možemo se bi više toga priuštiti..
Naći će Grci / Njemačka/ načina da revitalizira svoja ulaganja…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Imamo li mi uopće svoje naranče da ih stavimo u zdjelu za goste , i da ih
dočekamo svojim vlastitim voćem , vinom i glazbom…..Imamo, ali……ne rastu baš…a vina isto ima..ali…. i dalmatinske klape su tu, ali…..nema CD
nigdi dok trebaš…a i sram ihi ne nešto pivat ko nekada…. i koštaju njihove
gaže puno……
A gosti, onda traže…lutaju…voze aute po otocima za 100 Eura dnevno..
Naši bi na HVARU htjeli 100 EURA ZA PARKING dok piješ kavu 2 sata na rivi…
??? Pa, zapitajte se malo…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close