Jaka kupnja, a? [bye]
Mistika stari mistika…
Ba baš i nije……….i ti pratiš američane, zar ne? Znaš kakvi su rezultati njihovih bančica………a oni su osjetljivi na banke. Slijedom navedenog domino efekt zahvatio i naš sokak.
sirotinjo
"Pala je dobit banaka i smanjen je povrat na kapital", kazao je direktor Hrvatske udruge banaka, Zoran Bohaček.
http://seebiz.eu/hr/analize/bohacek-drzava-uzima-dio-kredita%2c-ali-ima-dovoljno-i-za-ostale,58655.html
http://seebiz.eu/hr/analize/bozo-prka-aktivne-kreditne-stope-moramo-rusiti,58648.html
sirotinjo
"Pala je dobit banaka i smanjen je povrat na kapital", kazao je direktor Hrvatske udruge banaka, Zoran Bohaček.
http://seebiz.eu/hr/analize/bohacek-drzava-uzima-dio-kredita%2c-ali-ima-dovoljno-i-za-ostale,58655.html
http://seebiz.eu/hr/analize/bozo-prka-aktivne-kreditne-stope-moramo-rusiti,58648.html
da baš mi je žao jadnih bankara, mamicu im njihovu, svaki mjesec mi do zadnje lipe očiste tekući sa sa svojim naknadama, kamatama…. a kad se samo sjetim koliko ću im vratiti na stambeni kredit koji sam digao, 211 % odnosno čiste zarade banki 111%
ameri će opet sve okrenut u zeleno, ali nama opet nema spasa
Mogući zakoret trenda. Crobex treći put na ovim razinama uz niži volumen…
Tehnička analiza: http://www.agram-brokeri.hr/default.aspx?id=2745225
Ali mi smo premala burza da bi ovo vrijedilo za ZSE.
Jedino vidim problem kod brodara jer su izravno vezani za brodare u americi i bdi index.
Na zse kad je euforija sve raste a kad je stampedo sve pada.
Naravno neke dionice će narasti za 70% a neke 30% ali kad raste sve raste i TOČKA.
istina je da je ZSE bara, i kad raste, onda sve raste, a kada pada onda sve pada, ali ja to niti ne sporim. Ja samo ne vjerujem da će driveri prethodnog bull marketa biti driveri novog bull marketa. Rast će i jedni i drugi, al oni kaj su bili popularni u 2006 i 2007 bu rasli manje od onih kaj su tada bili u sjeni. I kad dođe sve na neku fer razinu ovi novi budu prije i jače otišli u balon. Uostalom, buš vidio i sam…
Je, je, i ja sam to negdje pročitala da u novom bull marketu dolaze novi predvodnici, samo kaj mi nismo SAD. Koje mi sektore uopće još imamo?Plivu smo prodali i uništili, Podravku isto, Inu isto, HT je lider i prije bio i tako to. Ledo je danas u našim rukama a sutra u tko zna čijim.?
Kaj imamo farmaceute možda?
A koga ako smijem pitati?
Belupo i JGL?
Ili možda energetika?
Autoindustrija?
Koga?
Sve što nam ostaje jesu tri brodara i pet građevinara + HT, Adris, Ero, Končar i još desetak tvrtki.
Da drugi sektori???!!? Da pukneš od smijeha.
kolegice to je zato jer ste ograničeni nedavnom prošlošću i niste uopće u stanju pojmati što budućnost nosi. to je normalno. 1998 se masturbiralo na Kraš, išo je po 800 kuna, tada su IGH i ATPL bile nelikvidne dionice i kad bi netko smomenuo te dionice ljudi bi mu se smijali. Kada su u 2007. postale visokolikvidne završile su svoju priču. Ne kažem da neće dalje rasti, rast će s tržištem, al nema tu više spektakla. Ja vam neću sada nabrajati koje bi dionice mogle biti driveri novog bull marketa jer će ispasti da drukam, budite uvjereni da vam one trenutno u tom kontekstu uopće ne padaju na pamet.
BDI gore naši brodari dolje,svašta,samo špekzulacije,dokle?
Nažalost vjerni dioničari brodara pomalo gube živce i rasprodavaju svoje dionice. Ali sve će doći na svoje.
a ova vijest možda pomogne građevinskom sektoru koji je iscrpljen i ovaki projekti mu život znače.
a na tržište kapitala možda će utjecati i ovo
http://www.seebiz.eu/hr/analize/prka-moramo-rusiti-aktivne-kamatne-stope,58648.html
Ovi probijaju 10 000 a kako mi reagiramo. Pa mi se bojimo i vlastite sjene. Ovo su smiješne razine crobexa. U ove cijene jedino je uračunata deblokada pregovora a sve ostale pozitivne vijesti tek treba uračunavati kako vrijeme bude odmicalo a ima ih mnogo. Za sad je sva sila negativnih vijesti već uračunata a kao što rekoh one dobre će se tek početi. A što mi radimo? Uračunavamo dnevne izmjene fjučersa [lol]
Ići ćemo na 3000 bodova vrlo skoro a vi si zamislite kakvi će to plusevi biti u vašim portfeljima.
Je, je, i ja sam to negdje pročitala da u novom bull marketu dolaze novi predvodnici, samo kaj mi nismo SAD. Koje mi sektore uopće još imamo?Plivu smo prodali i uništili, Podravku isto, Inu isto, HT je lider i prije bio i tako to. Ledo je danas u našim rukama a sutra u tko zna čijim.?
Kaj imamo farmaceute možda?
A koga ako smijem pitati?
Belupo i JGL?
Ili možda energetika?
Autoindustrija?
Koga?
Sve što nam ostaje jesu tri brodara i pet građevinara + HT, Adris, Ero, Končar i još desetak tvrtki.
Da drugi sektori???!!? Da pukneš od smijeha.
kolegice to je zato jer ste ograničeni nedavnom prošlošću i niste uopće u stanju pojmati što budućnost nosi. to je normalno. 1998 se masturbiralo na Kraš, išo je po 800 kuna, tada su IGH i ATPL bile nelikvidne dionice i kad bi netko smomenuo te dionice ljudi bi mu se smijali. Kada su u 2007. postale visokolikvidne završile su svoju priču. Ne kažem da neće dalje rasti, rast će s tržištem, al nema tu više spektakla. Ja vam neću sada nabrajati koje bi dionice mogle biti driveri novog bull marketa jer će ispasti da drukam, budite uvjereni da vam one trenutno u tom kontekstu uopće ne padaju na pamet.
[/quote]
hehe, ja znam
punt-r-a će za 5 g. možda bit najveći proizvođač konfekcije u europi, gazit će kinesku konkurenciju, a dionica će vrijediti 500-600 kn [pray] [thumbsup]
hpb-r-a najjača bankarska institucija u jugoistočnoj europi…. [pray] [thumbsup]
u hrvatskoj će se otvoriti na stotine, ma tisuće tvrtki koje će strancima prodavati znanje i tehnologiju, a još kad počnemo iskorištavat ogromna ležišta nafte u sjevernom jadranu…
ponovno ćemo se udružit sa susjedima u ujedinjene balkanske emirate,
uglavnom teći će med i mljeko, i tada, negdje oko 2158 g. vratit će se hrvatska posada sa brodom s.s. Franjo Tuđman koja je nedavno na marsu otkrila novi, beskonačni izvor čiste energije, te ćemo u tom trenutku postati najveća sila u galaksiji i toj dimenziji, dok ćemo u ostalih 16 vremensko prostornih kontinuuma i dalje biti jedna mala banana na jugoistoku europe koja će otplaćivati 6 trilijuna 896 bilijuna 567 milijuna 982 tisuće 542 intergalagtička dolara duga koji se uglavnom sastoji od kamata na davno podignute kredite za izgradnju pelješkog mosta i ostalih ( rentabilnih – vrlo rentabilnih za neke-žžl ) prometnih pravaca od strateškog značaja za RH. Nažalost, tada nitko neće ni znati za taj most jer je, nakon što je navodno 2026 dovršen, 2027 srušen u velikom potresu. Stanoviti gospodin povijesničar kana der, praunuk nekada slavnog san(v)a(s)der-a, je stotinjak godina kasnije tvrdio da se taj most ipak isplatio jer da nije ne bi on, pa i hrvatska bili poznati po najvećoj kolekciji satova u galaksiji……