Komentar portfelja

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentar portfelja

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro jutro i pozdrav svima na forumu!
Pratim vas vec neko vrijeme pa rekoh da se ukljucim malo i pitam za misljenje i sugestije o portfelju. Evo, crno na bijelo:
SUNH 20%
ELKA 20%
BLJE 15%
ZLAR 15%
SNHO 10%
ISTT 10%
ULJN 10%

Jos je neke sice ostalo pa gledam HIMR danas… mislite da bi mogao gore ovih dana s obzirom na vijesti o osnivanju povjerenstva u cetvrtak?

Moli bih vas da kada odgovarate za svako pozitivno ili negativno mišljenje o dionici iznesete i dobar argument. U slučaju da korisnik Lemur King ne očekuje argumente, savjetovao bih mu da pitanje postavi u temi –

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Portfelj ti je po mom misljenju sasvim OK.

Evo mog:
BLJE 40%
BD62 4%
BLKL 4%
HIMR 4%
JDKM 8%
INDG 4%
LVCV 4%
SAPN 5%
SPVA 5%
FNVC 4%
Ostatak – gotovina.[smiley1][smiley1][smiley1]

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."


Moli bih vas da kada odgovarate za svako pozitivno ili negativno mišljenje o dionici iznesete i dobar argument. U slučaju da korisnik Lemur King ne očekuje argumente, savjetovao bih mu da pitanje postavi u temi –

Postovani PD_Web,
pa cemu ovo prije nego sto je itko ista napisao? Pa kaj bumo na kraju svi o svemu pisali pod jednim te istim subjectom “O dionicama bez cenzure” ? Kakvog to smisla ima? Jeste vidli kak to tam izgleda? Jedna poruka nema veze sa drugom.. nemoguce se je snaci… nema nikakvog reda. Svaka cast na administriranju foruma u 5 ujutro, ali mislim da vam je to sizifov posao jer ce se forum uskoro pretvoriti u totalni dzumbus. Kaj nije dosta da na vrhu stoji:

“Poruke objavljene na forumu predstavljaju mišljenje njihovih autora, a Poslovni dnevnik ne može se držati odgovornim za njihov sadržaj. Poslovni dnevnik ne preporuča ulaganje na temelju informacija s foruma bez dodatne provjere istih.”

Pa nismo djeca, znamo razlikovati provjerene informacije od glasina i zakljuciti na temelju cega cemo ulagati vlastiti novac. Mislim da je cilj foruma komunikacija u najsirem smislu i da jedino vrijedjanje po bilo kojoj osnovi nebi smjelo biti dozvoljeno.
Pozdrav!

Tima:
Sve same interesantne dionice u tvom portfelju… drzim ti fige za ovo nakrcano BLJE! (***obrisano*** ali nemam argumenata pa… bolje da nis ne velim [smiley11] )

Lemur: (Znam da ce ici gore ali nemam argumenata pa… bolje da nis ne velim )

Pa naravno da ce ici gore… Sve dionice skoro ce ici gore, pitanje je samo kada ce ici i po koliko ce svatko od nas kupiti i eventualno prodati…

nema mi druge nego se zae..ti

Prvi portfelj , ne gledajući koje su dionice u njemu nego samo postotke, je po mom mišljenju previše rizičan. Potrebna je veća disperzija (na više dionica) rizika.
Drugi portfelj je po meni, isto tako uopće ne gledajući dionice nego samo postotke izloženosti, bolji i uvijek može pokriti 40%-nu izloženost u jedan vrijednosni papir. Takav rizik zna donijeti velike zarade ali i smanjiti zaradu cijelog portfelja, no tko ne riskira ne može ni profitirati.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.


Prvi portfelj , ne gledajući koje su dionice u njemu nego samo postotke, je po mom mišljenju previše rizičan. Potrebna je veća disperzija (na više dionica) rizika. Drugi portfelj je po meni, isto tako uopće ne gledajući dionice nego samo postotke izloženosti, bolji i uvijek može pokriti 40%-nu izloženost u jedan vrijednosni papir. Takav rizik zna donijeti velike zarade ali i smanjiti zaradu cijelog portfelja, no tko ne riskira ne može ni profitirati. Pozdrav

Samo da ispravim krivi navod.Već je donio, već je donio. A za dalje ćemo vidjet’:

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."


Postovani PD_Web,
pa cemu ovo prije nego sto je itko ista napisao? Pa kaj bumo na kraju
svi o svemu pisali pod jednim te istim subjectom “O dionicama bez
cenzure” ? Kakvog to smisla ima? Jeste vidli kak to tam izgleda? Jedna
poruka nema veze sa drugom.. nemoguce se je snaci… nema nikakvog
reda. Svaka cast na administriranju foruma u 5 ujutro, ali mislim da
vam je to sizifov posao jer ce se forum uskoro pretvoriti u totalni
dzumbus. Kaj nije dosta da na vrhu stoji:
“Poruke objavljene na forumu predstavljaju mišljenje njihovih autora, a
Poslovni dnevnik ne može se držati odgovornim za njihov sadržaj.
Poslovni dnevnik ne preporuča ulaganje na temelju informacija s foruma
bez dodatne provjere istih.”
Pa nismo djeca, znamo razlikovati provjerene informacije od glasina i
zakljuciti na temelju cega cemo ulagati vlastiti novac. Mislim da je
cilj foruma komunikacija u najsirem smislu i da jedino vrijedjanje po
bilo kojoj osnovi nebi smjelo biti dozvoljeno. Pozdrav!

Lemure, svoj smo stav objašnjavali već puno puta. Naime, mislimo da iznošenje stavova i trendova bez pokrića nema smisla i svakako ne pridonosi kvaliteti rasprave. Činjenica je da je forum na poslovni.hr moderiran forum, da smo iznijeli svoja pravila ponašanja i komuniciranja i isto tako da ćemo se njih pridržavati. Mislimo da smo otvaranjem teme bez cenzure ostavili dovoljno prostora svima koji žele iznijeti svoje mišljenje ali nemaju nikakvih argumenata (naravno pritom se uvijek može postaviti pitanje kako se može nešto prognozirati bez ikakvog temelja). Želimo da rasprava na forumu o konkretnim dionicama bude na visini jer jedino tako može biti od koristi svim korisnicima.
Srdačan pozdrav!

Igor Prstec, web urednik

Dobro veče ! Može mali komentar mog portfelja.
PTKM…9%
ARNT..12%
BLJE…18%
SLRS… 8%
SNBA.. 43%
BD62.. 10%
Unaprijed zahvaljujem!

Šta da ti kažem.

Portfelj mi se jako sviđa. Za moj ukus malo previše SNBA ali ipak nemam nijednu zamjerku. Teško će biti izgubiti na ovakvom portfelju. [smiley2]


Šta da ti kažem.
Portfelj mi se jako sviđa. Za moj ukus malo previše SNBA ali ipak nemam
nijednu zamjerku. Teško će biti izgubiti na ovakvom portfelju. [smiley2]

Slažem se sa znancem (znalcem)

A što se jado imaš slagati. Il znaš il ne znaš ?

Poštovani sudionica foruma, molio bih vaš komentar portfelja kojeg za mene vodi jedna veća HR banka. Pošto sam u razmišljanju da raskinem ugovor o vođenju te pokušam sam voditi portfelj, u odluci će mi pomoći vaši komentari na kojim se unaprijed zahvaljujem.

Banka je ostvarila u 2006 g. porast od ca 38 % ( nakon odbitka naknade i nagrade banci ), sebi je zaradila ca 11 % od početnog ulaganja. Ono što me smeta tj zabrinjava je ružan osjećaj da netko manipulira dionicama koje imam tj koje sam imao u portfelju, čim osjetno počnu rasti oni ih prodaju, evo nekih primjera:

– ZVZD = ulaz na ca 4500 kn izlaz na ca 5000 kn, danas ca 9000 kn
– BLJE = ulaz na ca 110 kn izlaz na ca 140 kn, danas ca 290 kn
– ADRS = ulaz na ca 3200 kn izlaz na ca 3800 kn, danas ca 4500 kn (tj ca 450 kn )
– CKML = ulaz na ca 3000 kn izlaz na ca 3800 kn, danas ca 6000 kn
– HIMR = ulaz na ca 500 kn izlaz na ca 530 kn, danas ca 720 kn

Trenutno stanje portfelja:
– KORF = 7,3 %
– ADPL = 9,19 %
– ATPL = 10,67 %
– INA = 16,10 %
– JDPL = 5,78 %
– TKPR = 5,25 %
– PODR = 7,9 %
– LPLH = 5,6 %
– TNPL = 11,6 %
– CASH = 20,61 %

Napominjem da su od rujna do kraja prosinca u cashu držali ca 40 – 45% portfelja što mi se isto nije svidjelo jer smatram da novac koji leži ništa ne nosi.

Još jednom se unaprijed zahvaljujem na svim dobronamjernim komentarima.

pozdrav,

Gospodine Početnik.
– ovo je prvi put kako vidim jedan brokerski portfelj na forumu i zahvaljujem Vam na tome.
– ja ima tri tako mala portfelja i zadovoljna sam njihovim radom.
– dobit 38%, solidna, ali i tržište je bilo jako dobro, i puno bolje od vašeg prinosa.
– znam za slučaj (vidila) jedna banka sastavila portfelj 100.000 kuna u samo tri dionice Saponia, FNVC i MAIS, dobit portfelja cca. preko 100%, dosta hrabro ali i vrlo rizično.
– draži su mi portfelji s dosta malih ulaganja i velikom disperzijom rizika.
– keš pozicija, radu s kamatom, u tom periodu kad je bio u največem kešu moji bankarski portfelji su rasli minimalno, sada u ovom mjesecu sve se diglo pa i portfelji fenomenalno zaradili, moram ih pohvaliti.
– kod Vašeg portfelja, neznam kolikom novcu se radi, samo 9 dionica, velika izloženost brodarima, Ina i Podravka sigurne investicije, tu nema gubitaša i dosta dobrih dionica, ali ako krene brodarima imati će te dobre prinose, ali 9 dionica i 4 brodara previše.
Pozdrav !

New Report

Close