KOKA (Koka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KOKA (Koka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

KOKA je tvrtka koja je trenutno u nezavidnom položaju izazvanom ptičjom gripom koja nekako “visi u zraku”
Izdano je 903220 kom dionica nominalne vrijednosti 200kn

konačno su izašli Kokini rezultati
-koji su odlični s obzirom na psihozu koja se stvorila zadnjih mjeseci
-dobit neznatno smanjena ,ali odlična što se da primjetit i po tome što je gotovo sve skinuto s prodaje od 400kn
-5. prodaja na 600kn [smiley2]

Ljudi ima ko iz VŽ kakvu informaciju o KOKI?? Cijena vrtoglavo raste u zadnje vrijeme? KV je oko 450 kn, prodajni ask je 650?! Preuzimanje kakvo možda?

Koka je već davno preuzeta – Vindija ima 83% dionica. Valjda su zadovoljni rezultatima poslovanja oni koji kupuju.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]


Koka je već davno preuzeta – Vindija ima 83% dionica. Valjda su zadovoljni rezultatima poslovanja oni koji kupuju.

-to što je malo slobodnih dionica KOKE na tržištu može biti samo prednost ulagačima(jer cijena stvarno raste vrlo dobro)-dovoljno se sjetiti samo npr.primjera Jamnice(gdje je sličan omjer slobodnih dionica u opticaju(u %) i odgovor se nameće sam od sebe)
-prodaja ja vrlo slaba-tj.svega par stotina komada do 800-900kn
[smiley2],a što se tiče pokazatelja poslovanja-KOKA je još uvijek podcjenjena dionica i da bi se npr.povukla paralela s trenutnom cijenom KOKE i recimo BELJA,KOKA bi trebala realno vrijediti oko 3000kn-ili BELJE na trenutnu cijenu KOKE oko 50kn
-a “oni” što kupuju su samo u jednoj sekundi u petak kupili dionica KOKE u vrijednosti većoj od 740 000,ookn što je samo pokazatelj one stare trgovačke definicije -da cijena onoj robi koje nema puno na tržištu(a usput je i tražena) jednostavno mora rasti
IMHO

Dionica je porasla 100% u mjesec dana i nitko do sada nije pisao o njoj. Ja sam ju kupio dok je bila 380, i sjecam se kolko mi je zivaca popilo onih par labudova u Jarunu (fala Bogu bio sam ipak strpljiv). Mislim da bi jedan mrtvi labud popio puno vise zivaca nekom ko udje sada po 650kn.

“Please, God, Just One More Bubble.”

ja bi bio vrlo oprezan sa ovom dionicom na ovim razinama. imam feeling da bi se mogao ponoviti lvcv. ja cu je cekati na 400kn. biti ce mi drago zbog onih koji su kupovali na visim razinama ako se ne dogodi. pozdrav.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.


ja bi bio vrlo oprezan sa ovom dionicom na ovim razinama. imam feeling da bi se mogao ponoviti lvcv. ja cu je cekati na 400kn. biti ce mi drago zbog onih koji su kupovali na visim razinama ako se ne dogodi. pozdrav.

-mislim da više nećemo KOKU vidjeti na tim razinama(ispod 600kn) iako bi naravno neki to voljeli-struktura vlasništva KOKE je takva da je izrazito mali broj dionica slobodan i to se vidi po extra slaboj prodaji
-ja imam feeling da bi se u slučaju KOKE mogao ponoviti KONZUM

Nema još razultata za 1. kvartal, baš me zanima dal će pratiti trend tržišnih cijena, tj. dal su već ukljućeni u market price?!

Zašto cijena raaaaste, a rezultati relatvno loši, tj u padu?? Ima koja insiderska informacija il što?! Unaprjed hvala.. [smiley6]

Dionica je jos uvijek podcjenjena, zato to izvjesce nije toliko bitno. Ova cijena je tu vec mjesecima, nije se povecavala niti nakon prestanka korekcije trzista i ocito je da vise ne ide dole tako da ukrcavanje nije cudno…
Makar, trebat ce jos pricekat da ta dionica ponovo dodje u fokus ulagaca. (nesto slicno ko na fnvc)

Ah tako znači.. Vidim da je cijena iznad booka malo, ali ako će sve te investicije urodit plodom čini mi se vrlo dobrom prilikom za duži rok [smiley8]

Mene zanima, dal su još uvijek na snazi ograničenja vezana za uvoz peradi iz ovih krajeva?? Prihodi od inozemne prodaje u znatnom su padu bili zbog toga, što bi značilo kad se ova još ograničenja skinu trebalo bi bit i više nego dobro uz povećanje produktivnosti koji će proizaći iz investicija koje su u tijeku..

Dobro pitanje, poznata je priča koliko se cijene Vindijini(Kokini) proizvodi u inozemstvu. Ima na privrednom vjesniku kratko o tome..
Primjerice, Koka u sastavu Vindije, izvozi već više godina finalizirane proizvode u zemlje EU-a – Veliku Britaniju, Švedsku, Njemačku, Italiju i Austriju. Koka bilježi u kontinuitetu godišnji trend rasta izvoza paniranih pilećih proizvoda za više od 20 posto. Inače, ta je mesna industrija, osnovana 1961. godine, bila najveći proizvođač pilećeg mesa u Jugoslaviji. Koka je do kraja 1991. poslovala rentabilno i zapošljavala 2300 radnika koji su proizvodili 26 tisuća tona pilećeg mesa na godinu. No, od 1991. do 1995. godine potresaju ju teškoće da bi potom ušla u sastav Vindije. Premašena je razina predratne proizvodnje, proširio se proizvodni asortiman, posebice panirani i marinirani proizvodi, konzerve i sve vrste prerađevina. Kažu da su dobri izvozni rezultati uvjetovani kontroliranom kakvoćom u proizvodnom lancu – od roditeljskih jata peradi preko brojlera do gotovih proizvoda. Koka, kao jedina peradarska industrija u Hrvatskoj, zadovoljava sve uvjete za izvoz u zemlje EU-a, potvrđene svjetskim standardima kakvoće. Dakako, ne bi bilo trgovine da tržište nije prihvatilo taj program.

[smiley10]

New Report

Close