Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Koji su Vladini ciljevi u prodaji 20% T-HT-a? (objavljeno 07.09.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Koji su Vladini ciljevi u prodaji 20% T-HT-a? (objavljeno 07.09.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Jadranka ne pričaj na pamet. Tko je mogao znati kako će se kretati cijena dionica Ine? Nitko. Da je krenulo nizbrdo kao u Njemačkoj sa dionicama DT što bi tada govorili? Da vas je Vlada prevarila.
Tko sad može sa sigurnošću reći da će na IPO-u HTea sigurno zaraditi?
Opet nitko.
Prema tome teze da je Vlada nekome nešto pokolonila ne stoje.
Kao što ne stoje ni tvrdnje da je Vlada poklonila zaradu na IPOu HTea ( ako je uopće bude ). Svi vi izgleda zaboravljate da smo mi uložili i po 3000 DM u razvoj HTea kad smo “dobivali” telefonsku liniju.
Malo više argumenata vam ne bi škodilo

Kad prodreš plitko, na jakom si terenu

jedan čovjek je LUD!!!!!(Polančec) i mislim da bi ga Sanader trebao poslati na proomatranje osim ako sve nije rješavao dogovorno ,aako je onda i sanader treba iči na promatranje,naime bez obzira na prvobitnu kratkoročnu dobit i VELIKI USPJEH IPO-a INA-e koji se pripisuje Polančecu(inače je za to potrebno elementarno znaje o poslovanju vrijed. papirima), a mi maltene čovjeku čiji je to i posao dajemo največe ordenje za neznam kakve zasluge, a isti troši novac nas poreznih obveznika, a ne svoj.
Nije mi jasno da čovjek na tom i takvom položaju s takvom povjesnom odgovornošću se ponaša kao “slon u staklarni”(primjer INA-rddnici, ĐĐ Holding, KIM i sve ono što se još javno ne zna, nije mi jasno da isti čovjek manipulira tržištem vrijed. Papira, šta radi HANFA u tim slučajevima, jer to se može podvesti pod direktni utjecaj na cijenu, kako poslije vratiti povjerenje investitora u tržište, sa kojom namjerom to taj čovjek radi?
Zašto kompetentno novinarstvo o tome šuti , zar nekompetentnost istod nije dovoljno izražena, odnosno u čijem interesu isti provodi ovakve stvari.

I meni je čudna praksa vlade da uz tako veliki interes na IPO-u daje cijenu manju od maksimalne. Može li se to protumačiti ikako drugačije nego kao dodvoravanje građanima od strane vladajuće stranke, a nauštrb državnog proračuna i javnih interesa? Bojim se da ne. No, kao što je navedeno u članku ni ja ne vjerujem u racionalnost raspolaganja novcem iz proračuna. Previše je raznih priča o bogaćenju raznih pojedinaca na teret proračuna preko rođačkih veza i ulaganja u propale projekte da bi se imalo povjerenja u to. Možda takvo razmišljanje nije konstruktivno, ali raspolaganje državnim novcem mora biti transaprentno i pod kontrolom.

Ma, sve je to cirkus.

Ma, sve je to cirkus.

Nije to cirkus, kolega, nego je temeljni problem što nema kaznene i krivične odgovornosti za one koji se takvim manipulacijama okoriste.

Koja je kazna ako pronevjeriš na ovaj ili onaj način koji milijun dolara?

Najgore što ti se može dogoditi je smjena, ali prije toga se braniš raznim metodama protunapada. “To je sve politikanstvo”, “to su neistine i laži”, “ja nema veze s time, to je moj vozač” i slično. Koliko ste to puta čuli? Tko je za to odgovarao? Nitko.
Trla baba lan, da joj prođe dan. Nakon tri dana, ni mediji se više time ne bave. I Idemo dalje. A novci otišli.

Kad se za takve stvari i pogreške bude odgovoralo, onda se neće tako srljati u politiku niti će se dogoditi da vodstvo HFP “ne zna” što im rade podređeni i za to ne odgovara.

Evo (ipak predrastičnog) primjera iz najbrže rastuće ekonomije svijeta:

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=22254

No respect

New Report

Close