KNZM (Konzum d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KNZM (Konzum d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Žalosno je što se ovdje dešava i što će se desiti.

Ma nije uopce zalosno ako je sve po zakonu i ako pravna drzava funkcionira. Bitno je da obveza o preuzimanju bude 3 mjesecni ponderirani prosjek na ovim razinama i da po mogucnosti uspiju uhvatit 95%. Nadam se da ce RH pomoci u tome jer ionako idu prodaju vlasnickih udjela koje imaju,a prilika da pomognes najvecem hrvatskom poduzetniku se ne propusta. Interes svih pravih Hrvata i onih koji vole Hrvatsku bi bio prihvatit ponudu na 140ak kuna.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Interes svih pravih Hrvata i onih koji vole Hrvatsku…

Svi se ironizirate, ali odgovor na to zašto je a) RH dokupila i zašto b) Invesco nije prodao sve svoje dionice ne nudite.

Interes svih pravih Hrvata i onih koji vole Hrvatsku…

Svi se ironizirate, ali odgovor na to zašto je a) RH dokupila i zašto b) Invesco nije prodao sve svoje dionice ne nudite.
[/quote]

kolega nećemo vam mi nuditi informacije koje su plasirane milijun puta od ove JP u svim medijima. Proučite sami malo što je s drugom polovicom INVESTCO dionica, nekad treba uzeti par minuta pa i upotrijebiti dar čitanja.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

RH sigurno nije dokupila da zaraidi jer da joj je do zarade trazila bi postivanje zakona.Kupila je vjerujem da popusi kako sve i pusi od osamostaljenja do dana danasnjeg. A ti me razuvjeri u suprotno.Najnoviji primjeri ljubljanska banka,piranski zaljev pa mi reci hoce li se RH na tome opernatit ili ispusit. U najgoru ruku nerijeseno nam je zadrzavanje onoga sto je ionako nase.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

meni to sad izgleda da ipak neće biti squeezea.
a za dalje ćemo vidjeti[emo_smijeh]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

KONZUM D.D./REDOVNA KNZM-R-A 25.01.2013

1.AGROKOR D.D. (05937759187)17.467.700 76,94 Osnovni račun + 5%
2.JAMNICA D.D. (05050436541)2.520.000 11,10 Osnovni račun
3.INVESTCO D.O.O. (19795081741)1.364.440 6,01 Osnovni račun (- 5%)
4.AUDIO REPUBLIKA HRVATSKA 52634238587 234.000 1,03 +14 400
5.ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473228.478 1,01 Skrb. račun
6.ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)147.536 0,65 Skrb. račun
7.BAHOVEC SREČKO (04493597707)42.310 0,19 Osnovni račun
8.PBZ D.D. (02535697732)39.353 0,17 Skrb. račun
9.BLAŽEV MIROSLAV (06872474979)27.000 0,12 Osnovni račun
10.ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)26.419 0,12 Skrb. račun
Ukupno: 22.097.236 97,33

hehehe ovo ide na dobro 🙂

Do kada mora objaviti ponudu ?

ZAKON O UPRAVLJANJU DRŽAVNOM IMOVINOM

Članak 29.
Agencija na temelju Plana upravljanja ili uz suglasnost Vlade Republike Hrvatske, u okviru sredstava osiguranih Financijskim planom Agencije, stječe dionice i poslovne udjele u trgovačkim društvima u ime Republike Hrvatske, i to financijskim sredstvima Agencije.

E sad, zašto AUDIO kupuje dionice KNZM pred JP, i to dogovornim blok transakcijama, a nesmiljeno prodaje dionice Tiska? Da li žele osigurati KNZM 95% nakon JP ili žele blokirati. Ova kupnja je potpuno nejasna i netransparentna, tim više što je aktualna odluka vlade da proda manjinske udjele u d.d. Zašto je ovdje potrošeno 2mil kuna za kupnju 14400kom ako ne misle prodati na JP sve.

Agrokor+Jamnica+Investco(prodano-predugovor o kupnji, čeka se upis brisanja zaloga s tih dionica pa i one postaju Agrokorovoe) + Audio = 95% [emo_smijesak]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Do kada se mora objaviti ponuda ima li rok ?

E sad, zašto AUDIO kupuje dionice KNZM pred JP, i to dogovornim blok transakcijama, a nesmiljeno prodaje dionice Tiska? Da li žele osigurati KNZM 95% nakon JP ili žele blokirati. Zašto je ovdje potrošeno 2 mil kuna za kupnju 14400kom ako ne misle prodati na JP sve?

Što će im Tisak? Konzum je u centru svih kratkoročnih i dugoročnih planova i plan takav da se želi spojiti Konzum s Bosnom, Srbijom i s Merkatorom, tako dobiti cjelina koja bi po prihodima zadovoljila apetite nekih puno većih europskih igrača? Konzum vrijedi i vrijedit će u dogledno vrijeme puno više. Svi koji bi došli na ideju da svoje dionice prodaju bi bili ludi da te dionice, koje usput rečeno imaju ključnu ulogu, olako prodaju za siću, eto tako, jer se to Agrokoru, baš sad nekako hoće i to po cijeni po kojoj mu se hoće pa ćemo mu ljubazno izići u susret te se odreći dobrovoljno zarade u njegovu korist!

Neće valjda netko kupiti nemalih 14.400 dionica samo zato da ih kasnije proda po istoj cijeni po kojoj ih je kupio?! Pa, valjda ih želi jednom prodati skuplje? Na kraju krajeva, Audio/Republika Hrvatska je u poziciji da odlučuje o daljnjim događanjima, možda je dokup tih 14.400 dionica upravo znak da žele aktivno (su)odlučivati?

http://www.novossti.com/2013/01/alien-protiv-mercatora/

Da,da,paničari,ništa još nije gotovo.
Država “podebljava” vlasničku poziciju.
Ovdje će biti “slatkih iznenađenja” po meni.
Pozdrav

bisakovi, daobog da bude slatkih iznenađenja za sve vas, dosta je tu ljudi ulupalo mnogo novaca jer je vidjelo potencijalan rast u nebo prije JP, a cijenu cca 140 kao izuzetnu priliku za investiranje, uključujući mene. ali prijašnjom transakcijom AUDIO je kupio taman toliko da prva četiri u top10 budu iznad 95%, to je meni jako znakovito a objašnjavam sebi da je strateški interes RH da Agrokor preuzme Mercator, a čisti KNZM u 100% vlasništvu Agrokora olakšava buduće peripetije, pripajanja, sklapanja, izlistavanja. ja vjerujem da vas tu ovi ispod četvorke navlače na kupnju iznad ponderirane 3mj cijene kako bi vam istresli po skupljoj cijeni što je potpuno legalno ali tko zna, možda se i ponudi 150,160,170,180kn na JP. To nitko ne zna i možemo ovdje samo pretpostavljati scenarije kojih je bezbroj.
Pitanje, što mislite koliko bi ljudi prodalo da recimo objavi cijenu s premijom u odnosu na ponderirani prosjek od otprilike 10%? To bi bilo cca 158

New Report

Close