‘Kitchen cabinet’ postavlja novu Upravu HPB-a

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Kitchen cabinet’ postavlja novu Upravu HPB-a

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kada nisu u “kuhinji” a niti u stranci, onda to tako zavrsi kod kukuriku skakavaca.

Naslov govori vise od svega, a na zalost je i istinit.
Vujic se nikada nije bavio bankarstvom vec je u Erste banci bio zaduzen za pravne , kadrovske i opce poslove. Kako je bio umjesan u veliki skandal u banci, iz Beca su naredili da se zagrebacka ekspozitura mirno rastane s njime.
Covjek se nasao na cesti, namjeravao otvoriti odvjetnicku kancelariju, ali avaj -koma situacija u drzavi, klijenti vec podijeljeni, nije on sad pravnik koji je spreman krenuti ispocetka. Ali eto, spas u zadnji cas, sjetili ga se prijatelji sa fakulteta (Kitchen Kabinet) i odlucili mu pomoci i uhljebiti ga u drzavnoj banci.
Ovo je prvi slucaj Kukukriku koalocije da gotovo cetir mjeseca prije roka imenuje novog predsednika uprave dok starom jos traje mandat.
A Maletic je dobio ono sto je i zasluzio – gazio je po lesu svoga prethodnika, a za nagradu je dobio cipelu.

Komicna kadrovska odluka.
Umjesto problematicnog Maletica koji zna o bankarstvu je postavljen problematicni Vuic koji nezna nista o bankarstvu. Usput, Vuic je imao i velike gafove dok je bio odvjetnik te ga je R.Zuric spasio od gubitka licence i zbrinuo u Trgovackoj banci ciji je dionicar bio…

Drugi “no name” iz Erstea nije ni vrijedan komentara nakon sto je objavljen sadrzaj sa njegovog Facebook-a.

Hrvatska vjerojatno ima boljih kadrovskih rjesenja. No, politika bira bezveznjake unatoc 6 godini recesije. Jadno.

BigBoffin

Milanović je promašeni,potrošeni političar. Kad sve rasturi i.dodje mu.kraj koji je već na vidiku uvalit će se kod Tedeschog i to je to,kraj ere tog egotripa. Tip nije za premijera

Nece se Milanovic uvaliti Tedeshiciju jer nema potrebe za tim. Ceka ga dozivotna duznosnicka mirovina koja ce biti na nivou super hrvatske place.
Sa strane ce lobirati, malo za Tedescija, malo za strancd i primati lovicu za tzv. lobisticke usluge.
Nasi su si politicari izgradili takav sustav da ne mogu nikako izgubiti. Dozivotno primanje mirovine u iznosu koji i Hrvat koji zaradjuje napr 20.000 kuna neto place moze samo sanjatti. Cak je i u bivsoj SFRJ bilo pravednije. Tamo su narodni zastupnici imalo pravo samo na putne troskove i dnevnice ako nisu bili iz Zagreba. Bilo je cast biti narodni poslanik, a sad sve sama bagra se dograbila dozivotnog uhljebljnja. Sjetite se samo Kajina – kakve je on marifetluke radio da ne bi ostao bez povlastene penzije, a stalno vice o moralu i postenju.
A sto se Vujica tice, on je naravno lose rjesenje za HPB, ali priznajmo da je Kukuriku koalicija kadrovski napravila takav pomor u drzavnim tvrtkama da ce Vujic u takvoj konkurenciji biti i medju boljima. A sto ocekivati od koalocije koja se namjerno prozvala Kukuriku. Nomen ist omen.

Prije svega, ja sam za objektivno kritiku; Vama je onaj tip PROTEGA bio bolji od Vuića ?

Nitko to nije rekao, koliko vidim komentare. Ja sam naveo da je Maletic svoj status gradio na brojnim krivicnim prijavama koje je podnio protiv Protege, maksimalno je proveo rezervacije na plasmanima iz Proteginog doba i nakon toga ubirao plodove takve politike, tj prihoda koji su se dobrim djelom bazirali na visokim rezervacijama i kasnijim prihodima koji su nastali temeljem oslobadjanja rezervacija. Podnio je brojne kaznene prijave protiv dotadasnje uprave skupljajuci politicke poene kod Vlade. Nadmudrio je i Linica kad je za trazenu cijenu kupoprodaje HPB-a stavio nerealno visoku cijenu, znajuci da ce to propsati i da ce HPB ostati drzavni, pa tako i on predsjednik uprave. Ali, eto, preracunao se jer je Kitchen Kabinet odredio Vujica za novog sefa.
Iako Vujic nije bankar nego pravnik, napisao sam da je ipak bolji od velike vecine drugih direktora koje je Kukuriku kolacija postavila na celo drzavnih tvrtki, ako nista drugo, onda zato jer vec vise od 15 godina radi u banci pa valjda zna na koji nacin banka funkcionira. Nije pao sa Marsa kao velika vecina ostalih, sjetimo se samo onoh komicnog tipa (Koracevic) koji je vlastitu tvrtku koja se bavila proizvodnjom pletenog namjestaja, odveo u stecaj, a Kukuriku ga postavili za direktora HEP-a.
Bilo bi svima nama jako interesantno vidjeti Due Dilligence koji je u HPB-u napravila Erste Banka kad je davala svoju ponudu pa da dobijemo pravu informaciju o vrijednosti HPB-a i njenoj bilanci. S obzirom da je Due Dilligence odredio cijenu koju Linic nije htio prihvatiti, jasno je da su pravi rezultati poslovanja HPB-a daleko losiji od objavljenih, ali ocito da Maletic, koristeci svoje ljude u HNB-u uspijeva izlobirati da se takvi frizirani rezultai prihvate kao ispravni.
A sto se tice Protege i ekipe iz HPB-a kojoj se sudi, vidjeti cemo kako ce to zavrsiti. Bojim se da ne ispadne po onoj Shakespearevoj – Puno bike ni zasto. No, Protega ce u svakom slucaju ostati zapamcen, ako ni po cemu drugome, onda po zalizanoj frizuri, hozentregerima i duplim manzetama od kosulja – frajer se zaigrao sa tudjim novcem i umislio da je Vuk S Wall Streeta.

Milanovićev “kitchen cabinet” iz-peperminta-zavladao-drzavom-iako-za-njih-nismo-glasali

Siniša Petrović,
poduzetnik Emil Tedeschi,
guverner HNB-a Boris Vujčić,
šef mirovinskog AZ Fonda Dinko Novoselec,
koji je i premijerov vjenčani kum. Da tu nema ministara Zmajlovića i Hajdaša Dončića, Milanovićev “kitchen cabinet” bio bi sveden na razinu vikend-druženja prijatelja i šulkolega.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/decki-iz-peperminta-zavladali-drzavom-iako-za-njih-nismo-glasali-941995 [vecernji.hr]

.

New Report

Close