Kina mora srezati kamatne stope i smanjiti teret dužnika

Naslovnica Forum Komentari članaka Kina mora srezati kamatne stope i smanjiti teret dužnika

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Izvrstan prilog koji je upozorio na opasnosti od „nereguliranog sektora sivog bankarstva u kojem su kamate ekstremno visoke.“!!!
Uvod u „neregulirani sektor sivog bankarstva“ predstavlja „likvidnosti koja se koristi za pokrivanje servisiranja duga“ ili kako se popularno naziva „reprogramiranje duga“.
Međutim, po meni a na osnovu iskustava koja poznajem i osobnog iskustva, mogu reći da u mnogim slučajevima već sam proces „reprogramiranja dugovanja“ je sastavnica „nereguliranog sektora sivog bankarstva“!!!
Naime, prije „reprogramiranja dugovanja“ banke vas drže svo vrijeme u blokadi. Zatim vam uvjetuju dio otplate dugovanja u visini 80% glavnice, a ako to ne prolazi, nakon nekog vremena vam ponude 50% a nakon dužeg vremena pristanu na 25% uplate glavnice plus plaćane zatezne kamate cijelog vremena blokade. Sam reprogramirani kredit je srednjoročni do maximalno 3 godine sa veoma visokim kamatama.
Dakle, cijeli proces reprogramiranja dugovanja, po mojim osobnom iskustvu i iskustvima onih koje poznajem, je dio „nereguliranog sektora sivog bankarstva u kojem su kamate ekstremno visoke“ plus veoma visoka šteta u vidu izgubljene koristi koja vam je učinjena.

New Report

Close