KBZ (Kreditna banka Zagreb d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KBZ (Kreditna banka Zagreb d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po forumu sam tražila nešto o toj dionici i vidjela da još nema teme o toj dionici, koja mi se čini zanimljiva jer je u zadnjih par dana imala lijep porast cijene. Ne znam da li je to zbog izvještaja, koji je izašao ili zato jer imaju novo vodstvo?! Da li neko zna nešto više o toj dionici?

[emo_cool]

imas sve na moj novac,


vidim da tema o ovoj banki jos nije otvorena pa da ja otvorim Trenutno se banka trzi p/bv 2,7, povecanje dobicka za oko 100% u 2006 Sta mislite o ovoj banki?

Igor Prstec, web urednik

Dubravko Grgić pregovara o prodaji Kreditne banke
darko.markusic@business.hr

(objavljeno 8.11.06 18:29)

Iako je prije nepunih godinu dana za 250,6 milijuna kuna kupio Kreditnu banku (90,2 posto dionica) od Ivice Todorića, većinskog vlasnika Agrokor grupe, Dubravko Grgić, vlasnik Agram grupe, već razmišlja o njezinoj prodaji.

Iako u Kreditnoj banci i Agramu nisu potvrdili, ali niti demantirali da pregovaraju o prodaji Kreditne banke, Business.hr neslužbeno doznaje da Dubravko Grgić nije osobito zadovoljan zatečenim stanjem u Kreditnoj banci. Da su rezultati lošiji od očekivanih, potvrđeno nam je u krugovima bliskim Agramu, pa se stoga i nešto duže čekalo s objavom devetomjesečnih bančinih rezultata poslovanja. Kako neslužbeno doznajemo, novi vlasnik nije zadovoljan ni činjenicom što još nije uspio steći više od 75 posto vlasništva u drugoj svojoj banci, Nava banci, koju je planirao pripojiti Kreditnoj banci, pa preispituje svoju odluku da se usmjeri u bankarstvo.

Visoke ponude

Iako drugi po veličini hrvatski osiguravatelj (iza tržišnog lidera Croatia osiguranja) ne odustaje od bankarskog poslovanja, na ideju o prodaji Kreditne banke Grgić je došao zbog povećanog interesa za malim hrvatskim bankama i visokim cijenama koje one postižu. Nakon uspješne prodaje Banke Sonic talijanskoj Banci Popolare di Verona e Novara i Gospodarsko- kreditne banke Veneto banci, Grgić je postao skloniji toj mogućnosti. Iako većinu radnog vremena posljednjih mjeseci provodi u samoj Kreditnoj banci, neslužbeno doznajemo da su potencijalni kandidati za kupnju Agramove Kreditne banke belgijski KBC, talijanska Veneto banka, ali i nekoliko manjih hrvatskih banaka koje bi time ojačale tržišnu poziciju i ispale poželjnije potencijalnim stranim kupcima.

Iskustvo GKB-a

Iako su u Agramu najavljivali da KBZ nije na prodaju, visoke ponuđene cijene, koje se navodno kreću oko 400 milijuna kuna poljuljale su ranije Grgićeve planove. Belgijski KBC zainteresiran je i za kupnju Slatinske banke, o čemu su već razgovarali s nekim od važnijih dioničara, čime bi konačno, nakon niza neuspješnih pokušaja, ušao na hrvatsko tržište. U konzultantskim krugovima interes Veneto banke za kupnju Kreditne banke Zagreb objašnjavaju činjenicom da je Agram, odnosno da su društva Agram grupe, vlasnici gotovo 91 posto dionica KBZ-a, pa bi i preuzimanje bilo jednostavnije nego što je to bilo u slučaju Gospodarsko- kreditne banke. Naime, preuzimanje GKB-a za Talijane je ispalo prilično nespretno, mjesecima su se s Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga natezali oko objavljivanja javne ponude, a ona je potom raspisana i završila neuspješno – preuzimanjem samo 80 dionica Gospodarsko-kreditne banke. Imatelji povlaštenih dionica Gospodarsko- kreditne banke udružuju se pak protiv Veneta ne bi li ishodili veću otkupnu cijenu od prije ponuđene 215,82 kune.

Malo mi ovaj tekst zvuči kao fino navlačenje… Kao Grgić je dobio visoku ponudu koju je teško odbiti. Pa onda vi,mali ulagači, navalite prije nego što je kasno…
A možda sam ja samo paranoičan!! [smiley2]

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Jučer porast za 10 posto, jel ima netko info, možda opet dokapitalizacija?

samo ću vam reći da ova dionica ima potencijala

šta mislite o današnjem trgovanju sa ovom dionicom nešto mi tu smrdi , ako ima netko nakakvu informaciju neka to podijeli i sa nama da i mi malo omastimo BRK

Zadnje stanje pa da vidimo danas tko je 15.03. K/P oko 44.000 dionica KBZ po 370 kn.

Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira KBZ-R-A
Stanje na dan: 16.03.2007

Naziv vlasnika računa Mjesto
EUROHERC OSIGURANJE D.D. ZAGREB, HRVATSKA
JADRANSKO OSIGURANJE D.D. SPLIT SPLIT, HRVATSKA
AGRAM ŽIVOTNO OSIGURANJE D.D. ZAGREB, HRVATSKA
EUROLEASING D.O.O. ZAGREB, HRVATSKA
EURO DAUS D.D. SPLIT, HRVATSKA
EURODUHAN D.D. BJELOVAR, HRVATSKA
EUROAGRAM NEKRETNINE D.O.O. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
EURODOM D.O.O. OSIJEK, HRVATSKA
SUNCE OSIGURANJE D.D. ZAGREB, HRVATSKA
KOLAREK DARKO KOPRIVNICA, HRVATSKA

Ignore: KressoM, delux

ušao PBZ, umjesto kolareka, skida se sve do 380 bez problema, sad su trenutno unutra fima i pbz, minialna cijena 420 kn, a ponuda od talijana je bila astronomska ali grgić još se nije odlučio za prodaju, uglavnom sve je UP

nekako kupnja jača! [smiley2]

New Report

Close