Kazneno djelo sramoćenja bit će temeljito revidirano

Naslovnica Forum Komentari članaka Kazneno djelo sramoćenja bit će temeljito revidirano

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Svima mjeriti istom mjerom. I seljaku i lječniku i novinaru.

Ako netko o nekome širi neistine, koje se nije trudio ili nije dovoljno trudio provjeriti taj mora odgovarati.

Ako novinar kaže da je predsjednik Josipović homoseksualac, a za to nema dokaze, onda ga se treba kazneno goniti.


Svima mjeriti istom mjerom. I seljaku i lječniku i novinaru.

Ako netko o nekome širi neistine, koje se nije trudio ili nije dovoljno trudio provjeriti taj mora odgovarati.

Ako novinar kaže da je predsjednik Josipović homoseksualac, a za to nema dokaze, onda ga se treba kazneno goniti.

poanta je da sadašnja zakonska definicija omogućava da se kažnjavaju novinari (i građani) samo zbog toga što su napisali čistu istinu! izmjena zakona mora ići u pravcu da iznošenje istine o JAVNOM osobama ne smije biti sankcionirano, a zaštićen mora biti samo privatni život građana od žutog tiska!

[b]moderatori na forumu provode političku CENZURU, uvode verbalni delikt te krše slobodu govora zajamčenu Ustavom jer brišu forumaške nickove i poruke s čijim se političkim stavovima ne slažu !!![/b]

U ovoj državi banke i novinari mogu činiti kako žele i bez sankcija![emo_bijesan]koja bjeda[emo_bijesan]

Postojeći zakon je dobar. Ono što ne valja je sudstvo koje presuđuje kako se kojem sucu sviđa (koilko je para dobio ispod stola).
A sve bez ikakve odgovornosti ili sankcija

e moj funky, kako si ti naivan i prizeman, toga nema nigdje. pa pokaži tog suca koji te je tražio mito. pišeš totalne gluposti tipične za naše ljude koji nemaju pojma o ničemu. prvo su bili doktori, pa suci, tko je slijedeći krivac za sranja u državi? ovaj zakon je odličan jer konačno postoji način da se prekine konstantno piskaranje novinara o stvarima o kojima nemaju pojma. sramota je što ga vlada zbog žalopojki novinara (koji su prema funkyju oličenje morala i njih se ne može kupiti da napišu što žele i protiv koga žele nalogodavci) mijenja umjesto da im kaže: gospodo novinari, i vi morate odgovarati za napisanu riječ. nastavlja se ulizivanje vlasti novinarima koje je uvedeno 90tih, a koje je kulminiralo dolaskom koalicije na vlast 2000. pa su sada novinari oni koji mogu osuditi bez suda, proglasiti čovjeka krivim bez pravomoćne presude i kreirati kretensko društvo (primjer funky) koje se hvata na udice svakog dana. novinari usmjeravaju društvo kako žele, naravno putem svojih nalogodavaca pa je sada poželjno biti razveden, poželjno je imali love bez obzira odakle ti lova, poželjno je slikati se gol i to pokazati cijelom svijetu, poželjno je etiketirati ljude bez posljedica i slično….eto, neki i s ovog foruma su naivni poput funkyja kojima su novine isprale mozak. šteta, jer ovo bi trebao biti forum malo inteligentijih od prosjeka, no funky i ekipa pokazuju da nije. ovo je tek prosječan forum.

...povijest se ponavlja...

Novinari imaju definitivno prevelik i to štetan utjecaj u hrv. društvu. No glavni razlog za to nisu Zakoni nego glupost hrv. čovjeka koji na to nasjeda. U hrv je prevelik kult TV i medija i naravno da to strani utjecaji koriste jer nepametan narod na to nasjeda. Druga velika šteta je što novinarstvo treba stvaljati u prvi plan bitna pitanja i inzistirati na odgovorima i rješavanju istih. U HRV se radi upravo suprotno, izbacuju se bitna pitanja koja počiniteljima služe da se sve potrpa pod tepih pa na kraju pijeo Vuk magare scenarij. Meni nije jasno kako se npr ne potakne pitanje krađe u bivšoj YU i način funkcioniranja komitetski postavljenih direktora i firmi? Dobar dio tih obrazaca postoji još i danas a to ima nepopravljiv utjecaj na ekonomiju. To nikoga ne interesira jer se više ne bi toliko moglo krasti a to izgleda mnogima ne odgovara.

New Report

Close