Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Kakvu Srbiju želi Hrvatska? (objavljeno 14.05.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Kakvu Srbiju želi Hrvatska? (objavljeno 14.05.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

mislim da je svakom jasno da se kod onih koji gundjaju protiv demokratske srbije ne radi o strahu od toga da srbija ‘postane lider i preuzme dio stranih ulaganja’ nego o obicnoj nacionalnoj mrznji. srbija ne moze preuzeti ulogu lidera jos vrlo vrlo dugo i ta je tvrdnja ekonomski jednako besmislena kao kad bi se njemacka bojala stabilne poljske. ekonomski gledano, srbija je hrvatska INVESTICIJA a ne konkurencija, sljedecih ce godina to biti samo sve izrazenije, a hrvatska ce velik dio svojega gospodarskog rasta izvlaciti iz razvoja stabilnosti i demokracije u srbiji. a koje su demokratske snage u srbiji uvijek se znalo i mislim da je i trenutna hrvatska politika toga dobro svjesna. problem je u masovnim medijima koji jos zive na poticanju i eksploatiranju atavistickih strahova.

Ovo

srbija je hrvatska INVESTICIJA a ne konkurencija, sljedecih ce godina to biti samo sve izrazenije, a hrvatska ce velik dio svojega gospodarskog rasta izvlaciti iz razvoja stabilnosti i demokracije u srbiji.

Ovo mi se sviđa. Prije par godina sam na Telemanagement forumu u Nici čuo ovako nešto slično. Sve više se u svijetu dešava da brži preuzimaju sporije, a ne veliki manje

New Report

Close