mislim da je svakom jasno da se kod onih koji gundjaju protiv demokratske srbije ne radi o strahu od toga da srbija ‘postane lider i preuzme dio stranih ulaganja’ nego o obicnoj nacionalnoj mrznji. srbija ne moze preuzeti ulogu lidera jos vrlo vrlo dugo i ta je tvrdnja ekonomski jednako besmislena kao kad bi se njemacka bojala stabilne poljske. ekonomski gledano, srbija je hrvatska INVESTICIJA a ne konkurencija, sljedecih ce godina to biti samo sve izrazenije, a hrvatska ce velik dio svojega gospodarskog rasta izvlaciti iz razvoja stabilnosti i demokracije u srbiji. a koje su demokratske snage u srbiji uvijek se znalo i mislim da je i trenutna hrvatska politika toga dobro svjesna. problem je u masovnim medijima koji jos zive na poticanju i eksploatiranju atavistickih strahova.
Ovo
srbija je hrvatska INVESTICIJA a ne konkurencija, sljedecih ce godina to biti samo sve izrazenije, a hrvatska ce velik dio svojega gospodarskog rasta izvlaciti iz razvoja stabilnosti i demokracije u srbiji.
Ovo mi se sviđa. Prije par godina sam na Telemanagement forumu u Nici čuo ovako nešto slično. Sve više se u svijetu dešava da brži preuzimaju sporije, a ne veliki manje