Je li sada idealan trenutak za kupnju dionica? (objavljeno 14.04.2008.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Je li sada idealan trenutak za kupnju dionica? (objavljeno 14.04.2008.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Apsolutno DA.
I to ne samo s tehničke strane, nego danas dionice i fundamentalno su OK s obzirom na usporedbu s sličnim kompanijama na zapadnim tržištima. Ali opet, oprez, to se ne odnosi na većinu dionica. To se odnosi na najveće i najlikvidnije ( i opet ne sve). Građevina je još uvijek precijenjena.
A recimo brodari i konditori teški buy. Adris sumnjam da postoji u duhanskoj industriji dionica s takvim multiplima. Uglavnom postoji 20-ak dionica koji bi trebale biti interesantne i strancima, a kamoli ne recimo našim mirovincima.
Vrijeme će pokazati.
Pozdrav, gdin Petrovu, bilo je i vrijeme da dođe na najjače i najkvalitetnije mjesto pisati.
Pozdrav

Ma kakvi. Još nije niti krenula rasprodaja braniteljskog fonda. Većina dionica još uvijek u sebi ima akumulirane visoke profite u zadnjoj godini. Recesija zahvaća svijet. Da li će RH moći servisirati vanjski dug u ovim uvjetima je veliko pitanje. Outlook je vrlo vrlo loš. Po meni ne dirati ništa prije ljeta kada će stvari moža biti jasnije.

skype - ivek1234

tantalove muke.

sve tako jeftino, stalno pružaš ruku da ubereš, ali se zaustaviš i kažeš si – ne, moglo bi i niže.

netko će ostati gladan kada odleti u visine.

How many roads must a Crobex walk down
Before you call him a market?
Yes, ‘n’ how many seas must a white dove sail
Before she sleeps in the sand?
Yes, ‘n’ how many times must the bears fly
Before they’re forever banned?
The answer, my friend, is blowin’ in the wind,
The answer is blowin’ in the wind.

Valja li sada kupovati ili ne, teško je reći,vjerovatno ipak da. Mislim da u tome nije glavni problem. On se nalazi u nedoraslosti managementa i njihovih predsjednika da upravljaju tvrtkama koje su im date a bez da imaju dovoljno iskustva, koja se ne stječe kursom ili praksom u inozemstvu ili u našoj mladoj državi.To se u prvom redu odnosi na vrlo osjetljive funkcije kao Burza , Fond za privatizaciju , Agencija za nadzor (HANFA) i mnoge druge uključujući pri tom i nekoliko ministarstava . Svi ti mladi ljudi su na važnim funkcijama, simpatični su, lijepi,lijepo obučeni ,imaju svakako i dobre namjere ,iz njihovih javnih istupa vidi se da su svjesni svoje važnosti,to im imponira. Ispod svega toga ipak stoji nedoraslost kontroliranja događaja, upravljanja krizom a sada krize dolaze jedna za drugom.
Valjalo je na ta mjesta a čak i u ministarstva postaviti sposobne i iskusne ljude iz inozemstva od kojih bi ovi mladi sada imali mnogo naučiti a kasnije ih promovirati u direktore i predsjednike. Imamo i inozemstvu i sposobnih Hrvata za sva ta mjesta njih treba odmah dovesti. Pa zar nije tako svugdje na primjer u zdravstvu ?
Svatko od nas također i svi ovi Direktori,Upravitelji,Predsjednici,Nadzornici,Ministri radije će za bilo koju osobnu ili obiteljsku zdravstvenu intervenciju potražiti iskusnog ,starijeg kirurga ,internistu ili bilo kog drugog iskusnog specijalista nego studente,upravo završene, liječnike, stažiste,specijalizante .NIsam protiv mladih, imam ih na sreću i u obitelji.Budućnost je pred mladima! Da ali za ovako važne uloge neka prije toga nauče zanat. Dok se ne izvrši ova zamjena ,koja je pri tom najjeftinije rješenje za Hrvatsku ,kriznih situacija nam neće nedostajati, dapače ,bit će ih više.
Pozdrav svim čitateljima

Članak mi se čini posve korektan, naime duboko sam uvjeren da je ova kriza odnosno pad vrijednosti Crobexa, umjetno stvoren.Da novaca ima to vidi i zna.Da su neke dionice precjenjene i to je jasno.Ne znam zasto su brodarske tvrtke podcjenjene, kad na svjetskom trzistu nema razloga za to.[bye]

Gospodo rezultati se gledaju manje više na kraju godine i ko kaže da tu na burzi nema stranaca, jedino ako ne brojite Slovence i Austrijance.Moje je skromno mišljenje da se počev od ovog mjeseca isplati kupiti štošta ako to mislite držati bar do kraja godine kad se friziraju rezultati. Ziheraši mogu pričekati da krene gore pa izgubiti koji postotak! A oni koji kupuju iz dana u dan i isto tako prodaju su špekulanti, a ako još na tome gube su loši špekulanti! Vrlo rado bi kupio puno toga ali ne znam za koju lovu kad ništa nisam ni prodao.

who dares, wins

Kolege dioničari,

sada je vrijeme za kupovinu ako se može, pa onda čekati.Verdi je u pravu.Stojim iza moje tvrdnje kako iza ovog pada stoje “veliki igrači” koji su oborili Crobex” da lako odnosno jeftino došli do dionica( ima ih i kvalitetnih -brodari) .Potvrdu ove teorije čemo ionako dozanti za nekoliko mjeseci

srdačni pozdrav i sretno[bye]

Nije, sve dok se ne smire vanjska tržišta, tj. dok ne padne cijena nafte. Nafta je u direktnoj vezi s gospodarskim rastom država…

New Report

Close