Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@BudFox3

Kako danas stoji BDI?

Kolegice diodikina ojte spat 🙂

Evo vam moje razmišljanje sa drugog foruma da se ponovim.

Kolega Grubišić zna zašto prodaje, a vjerojatno i tehnička analiza kaže sell.

Toliko se najavljivao Super Ciklus da bi na kraju vozarine pale na 12 – 13 000$, što je s kreditima i kamatama koje rastu poslovanje negdje na nuli, tj. brake evenu, a BDI je na 1242 boda, što je i nekakav prosjek za zadnjih 10 godina, a od Super Ciklusa je izgleda ostao samo Ciklus :saint: :whistling: :thumbup:

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

@BudFox3

Sa drugog foruma kazes da stavljas naloge na kupnju Jdpl.

Ne znam kako ti je promaklo da napises da je danas BDI narastao 4,9%.

dida pavlovic će voziti babe feribotom na struju na minival,dida vlahovic će dati milijardu dobrom Ivici,a dida modrić će zabiti kanadi 2x

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

Sad kad je dotični izašao, nema više razloga da cijena bude ispod 70.

Da nije namjerno rušio cijenu mogao je izaći sa svime oko 70 kn, ali on je htio što jeftinije!

Rušio je cijenu sa 70 na 60 a svi znaju da se tako ne prodaje.

FFA nastavlja dalje s plusom..

Kad nije uspio po 20 kupiti onda je dobro prodati i na 60 ono što si platio recimo 300 🤔🙄 sretno mu bilo, možda mu je samo prekipjelo. Nebitno…

Mislim prije da doticni nije vješt sa trgovanjem na burzi, iako je baratao sa vecim količinom dionica.

Razlog zasto to mislim je taj sto je skoro pola svog portfelja prodao odjednom. Znam da je ulazio oko 20kn, ja sam i manje od toga, da je unovcio dobro, ali se to tako ne radi. Da je samo malo pricekao veci promet mogao je izaci. To je moje misljenje. Ovako je sigurno ostao kratak za 100tis kn.

Njegova novci, njegova odluka.

Ma mnogi zaboravljaju da će tu ovako visoka dobit ostati i sljedećih nekoliko godina s obzirom na dosad ugovorene vozarine, a posebno koliko će ogromno zarađivati ovaj novi brod (više nego ostali zajedno).

Uz to da je već trenutni Nav  minimalno 150 kn po dionici.

Ovih 60 kn kolika je cijena, zarade u maksimalno tri kvartala, tako da ne znam kako bi se uopće moglo nazvati trenutnu cijenu.

Mislim da će tu doći do samo do trenutne eksplozije cijene, najprije kad stignu vijesti o otvaranju Kine, a onda opet kad stigne prvo izvješće s rezultatima novog broda …

A i vozarine odmah nakon prvog kvartala 2023 kreću opet na više razine, jer će se poklopiti puno pozitivnih stvari (nedostatak brodova, otvaranje Kine nakon dugo vremena, prestanak rata u Ukrajini, nastavak globalnog rasta gospodarstava u svijetu (čak ni USA izgleda neće uopće ući u recesiju, a Kina i ostali će rasti oko 4%)

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/JDPL/COI-JDPL-e6f30bf20d3a5ef9875b899b021495ba.pdf

Od ovome sam pricao.

“vizionari” kupe 1500 komada dok ovi na zse napišu objavu 😅😅 Ovo je kao dojava na kladionicama, moraš imat pajdu…

Black friday na zse, 2 nova broda na 5 god 📈😳🤑 e moj Grubisicu

New Report

Close