Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Izlazak pred birače jasnim porukama (objavljeno 08.03.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Izlazak pred birače jasnim porukama (objavljeno 08.03.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Kad SDP prije izbora zagovara uvođenje poreza na kapitalnu dobit i druge mjere već sada određuje i granice koalicije u kojoj može poslije izbora eventualno sudjelovati.” Prema ovom komentaru je SDP već sada ostao bez mogućnosti koalicije sa HDZ-om, HSLS-om, HSS-om, HSP-om i HNS-om. Sam. Vjerojatno najjača oporbena stranka, ali oporbena.

S druge strane, kritičari su se koristili različitim argumentima poput: “Porez na kapitalnu dobit je neopravdano ograničenje slobodnom protoku kapitala. Oportunitetni trošak uvođenja poreza na kapitalnu dobit je prevelik zbog gubitka mogućnosti koje otvara tržište kapitala. Porezom na kapitalnu dobit bismo odvratili građane Republike Hrvatske od interesa za dionice. Porezom na kapitalnu dobit bismo odvratili inozemne investitore od direktnih investicija u razvoj gospodarstva Republike Hrvatske.”

Porez na kapitalnu dobit postoji u svim zemljama UREĐENOG KAPITALIZMA iz EU-15. U navedenim zemljama je unatoč porezu na kapitalnu dobit tržište kapitala razvijenije nego u Lijepoj Našoj i bolje obavlja svoju ulogu efikasne alokacije financijske imovine. Većina inozemnih investitora je odavno povukla svoje uloge sa tržišta kapitala Lijepe Naše jer im je preskupo. A mene kao građanina Lijepe Naše porez na kapitalnu dobit ne bi odvratio od interesa za tržište kapitala. Samo bi mi uzeo dio dobiti. A taj dio bi se iskoristio za financiranje mirovine mojih bolesnih roditelja i ukidanje participacije za pružanje zdravstvenih usluga. Mislim da su to zaslužili nakon 40 i 35 godina radnog staža. A i moja djeca ne bi morala plaćati školovanje na državnom fakultetu.

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

Današnji Poslovni dnevnik je objavio dva članka sa naslovima “HSLS za uvođenje poreza na kapitalnu dobit” i “Gospodarski programi SDP-a i HNS-a podudarni”. Izgleda da se u jednom danu sve promijenilo. Čačić se od kritičara poreza na kapitalnu dobit vratio na staru parolu: “HDZ-ovu Vladu treba maknuti jer je ona dokazano nesposobna i štetna za Hrvatsku”.

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

New Report

Close