Isti krediti za EU tržišta i druge države

Naslovnica Forum Komentari članaka Isti krediti za EU tržišta i druge države

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kada čovjek( ili žena), a posebno poslovan čovjek( ili poslovna žena) bilo iz Hrvatske i/ili/ neke druge države pročita ovaj članak, postavi si jednostavno pitanje: zašto onda nema izvoznika? Zašto u većini slučajeva izvoznici svoje robe i usluge naplaćuju avansno( gdje to čine za 3-10% cassa sconta)? Zašto izvoznici ne koriste blagodati bankovnih usluga, a posebno, zašto ne koriste blagodati HBOR-ovih izvozno orijentiranih kreditnih linija?
Naravno, te kreditne blagodati nisu takove kako to na prvi pogled izgleda!!! A pogotovo ne izgleda tako s obzirom na kriterije kreditnih plasmana, ne izgleda tako s obzirom na razumijevanje kreditnih zahtijeva koje pokazuju bankovni službenici, ne izgleda tako s obzirom na vrijeme realizacija i vrijeme obrade kreditnih zahtijeva i tako dalje i tako bliže.
Riječju: nisu krediti izvoznicima tako dostupni kao što se ovdje sugerira! Upravo ophođenje banaka a posebno HBOR-a, učinili su mnogo na nestanku mnogih izvoznika, a posebno su nestajali u vrijeme graditeljskog kreditiranja. Graditeljima stambenih i poslovnih prostora banke, kao i HBOR, bez da su to pompozno objavljivali , davali su kredite kapom i šakom, a izvoznici su bili na repu kreditnih plasmana.
Sada kada su izvoznici doživjeli kolaps i kada su skoro nestali sa gospodarske scene, sada preostaje da samo čitamo bankarske bajke o njima.

New Report

Close