Institut Hrvoje Požar istraživat će geotermalne izvore energije

Naslovnica Forum Komentari članaka Institut Hrvoje Požar istraživat će geotermalne izvore energije

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ako je igdje na djelu namjerna državna šeprtljavost, onda je to po pitanju geotermalnih izvora energije. Zakonska rješenja su:
– Geotermalna istraživanja možete napraviti samo tamo gdje je urbanističkim planom predviđeno geotermalno istraživanje;
– Kada ste obavili geotermalno istraživanje i kojim slučajem pronašli geotermalnu vodu vi je kao pronalazač ne možete koristiti. Država raspisuje natječaj za eksploataciju geotermalnog izvora na kojem se takmičite sa svim ostalim zainteresiranim učesnicima ;
Tko ozbiljan pod tim uvjetima može investirati u takav projekt? Znate li da jedino općina Magadenovac ima predviđeno geotermalno istraživanje u svom urbanističkom planu!
Jedan veliki islandski stručnjak koji je obišao neke od geotermalnih bušotina i koga su bombardirali sa rezultatima istraživanja, ovako je odgovorio: može biti da su uistinu te vode i ta temperatura, ali mi moramo pustiti kanticu u tu rupu i vidjeti tu vodu?
Iz Lendave, stručnjaci NAFTE Lendava upozorili su da INA nije bila specijalizirana za geotermalna istraživanja, nego su to bili oni. Izrazili su veliku skepsu za rezultate geotermalnih istraživanja što ju je obavila INA!
Stoga je velika vijest da se u taj projekt uključuje Institut. Međutim skeptičan sam iz razloga tako malog budžeta za taj veliki posao koji treba obaviti!!!!

Institut Hrvoje Pozar ismisljen je da bi Goran Granic imao posao direktora

New Report

Close