INCLUDE

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Otvaranjem ove teme želim informirati forumašku zajednicu kako je od danas moguće trgovanje preko Funderbeam.com udjelima InCluda.
Više informacija o Funderbeamu i samom InCludu potražite na sljedećim linkovoma:
funderbeam.com
include.hr

Super linkove si stavio , otvaraju iz prve 🙂

Imaju li bar ikakve financijske pokazatelje? Ili bar projekcije?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Projekcije su na http://www.funderbeam.com

Svakako pohvala za otvorenu temu:

Ovo bi bio pravi link za market https://markets.funderbeam.com/market,
a ovo link za investiranje https://markets.funderbeam.com/syndicates

Ali morate otvoriti account

Prva regionalna startup burza Funderbeam SEE planira u 2017. prikupiti za svoje članove oko 20 milijuna kuna kapitala.
U to su uračunate i potencijalne investicije u startupe te male i srednje tvrtke ne samo u Hrvatskoj već i u Sloveniji i Srbiji, ali procjena je da će većina biti u tvrtke u Hrvatskoj. Damir Bičanić, direktor Funderbeama SEE u petak je u Zagrebu na predstavljanju druge crowdfunding kampanje, za regionalno širenje konzultantske tvrtke Sense Consulting, istaknuo da im cilj realizirati dva do tri milijuna eura investicije do kraja godine. Dodao je da je prva kampanja, ona za solinskog proizvođača pametnih klupa Include, prikupila više od 460 tisuća eura, odnosno 3,4 milijuna kuna, od preko 300 investitora. “Svakodnevno nas zovu startupi, ali nakon što su vidjeli kakav je rezultat polučila kampanja za Include imamo deset startupa koji su zainteresirani napraviti isto.

Cilj je do kraja godine prikupiti 20 mil. kuna

U usporedbi s prvih pet mjeseci 2016. godine zabilježen je rast prodaje od 434%.
Ukupni iznos prodaje u prvih pet mjeseci 2016. iznosio je 546.494,00kn dok je za isto razdoblje u ovoj godini ukupna prodaja iznosila 2.368.369,00kn.
Za 2017. godinu prema planiranom udjelu Includea na tržištu premium uličnih klupa očekujemo prodaju i isporuku najmanje 660 klupa.
Kako bi se stvorili svi potrebni preduvjeti za ostvarenje rezultata u 2018. i 2019. godini u kojima se očekuje ukupna prodaja najmanje 9.500 Steora pametnih klupa predviđeno je kako će se većina zapošljavanja djelatnika u prodaji te samih prodajnih aktivnosti morati odraditi već u ovoj godini.
S financijskog stajališta do kraja ove godine očekuje se kako će mjesečni prihodi biti jednaki ili nešto niži u odnosu na rashode, a sve do zadnjeg kvartala kada je predviđeno povećanje u broju narudžbi kao posljedica potpisivanja više ugovora o distribuciji sa većim brojem distributera na tržištu EU.
Kako je već ranije navedeno – u prvih pet mjeseci ove godine ostvarena je prodaja 169 Steora pametnih klupa, u odnosu na prošlu godinu kada je u istom vremenskom razdoblju prodano svega 39 klupa.
Po prvi puta zabilježeni su bolji prodajni rezultati u izvozu u odnosu na domaću prodaju. Od ukupnog broja klupa njih 75 (44,38%) prodano je na tržištu Hrvatske, slijedi Australija s 36 (21,3%), Mađarska 16 (9,47%), Kazahstan 14 (8,28%), zatim Slovačka i Švedska po 10 klupa (5,92%), nadalje Danska 5 (2,96%) Slovenija 2 (1,18%) i Makedonija 1 klupa (0,59%). Što se tiče vrste kupaca, najčešći kupci su partneri i distributeri, slijede društva s ograničenom odgovornošću – potencijalni partneri, te Gradovi i Općine.
Od navedenih tržišta u ovoj godini otvorena su Mađarska, Kazahstan i Slovenija, a klupe su instalirane i u 3 nova glavna grada – Bratislava, Prag i Astana.
Krajem Travnja u rad je službeno puštena nadzorna platforma. Nadzorna platforma jedan je od najsloženijih i najvažnijih elemenata klupa, te ujedno ono što naše klupe čini najboljima i najnaprednijima na tržištu.
Putem platforme svi kupci i partneri imaju pristup svojim klupama. U svakom trenutku moguće je vidjeti lokaciju klupa, ispravnost sustava, korištenje – broj punjenja uređaja, broj spajanja na internet, podatke poput temperature i vlažnosti zraka, te daljinski promijeniti određene postavke klupe.
Feedback korisnika, te analiza korištenja pokazuje kako čak i manji kupci barem jednom tjedno koriste platformu kako bi dobili uvid u rad svojih klupa, a svi veći kupci i partneri platformu koriste čak i po nekoliko puta dnevno.
Potpuni izvještaj za prva dva kvartala ove poslovne godine sa svim ključnim elementima poslovanja Investitorima će biti dostupan sredinom srpnja.

Pametna klupa postavljena i u Dubaiju, iste večeri dobili hitnu narudžbu za još pet komada

Mrvoš ide u nove investicijske runde, pet puta veće od početne

Da li se može vidjeti preko funderbeam platforme koje sve investirao i koliko u Include? I kako sam shvatio ukoliko želim uložiti u include moram se logirati kao investitor, te preko njega kupujem udjele i vidim kako se kreće cijena?. U biti preko funderbeam-a se može uložiti i u druge startupe koji su skupljali lovu preko te platforme…kakva je općenito trgovina?

Za sve što si pitao odgovor je potvrdan.
Jednostavno se registriraj, besplatno je, i saznat ćeš sve što te zanima.

Koliko sam shvatio ovo je market gdje možemo investirati u start-upove i razne kreativne ideje. Što mi treba za započeti( broker,paypal, kreditne kartice), gdje su registrirane moje vlasničke pozicije, na temelju čega ostvarujem profit?

Važi i za tebe.
Registriraj se na funderbeam.com i tamo saznaj sve što te zanima.

Proučite si,dobra stvar,nedavno je pivnica Medvedgrad imala fundraising kampanju,drago mi je da je uspjela,a super su uvjete nudili investitorima,ovdje trgujete Tokenima a ne “papirima” zapravo papiri više ne postoje sve su to “tokeni” danas. 😀
Pozdrav

New Report

Close