Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Imamo pogrešnu percepciju da je naše maslinovo ulje najbolje na svijetu (objavljeno 13.12.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Imamo pogrešnu percepciju da je naše maslinovo ulje najbolje na svijetu (objavljeno 13.12.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Drago mi je da se čovjek tako brine za hrvatsko maslinarstvo, međutim SMS većinu sirovina uvozi. Eto npr. masline uvozi iz Španjolske. Informaciju sam dobio od jednog njegovog zaposlenika… Da se razumijemo, treba prije stvoriti tržište pa onda krenuti u proizvodnju i tu je Mladinić u pravu no smeta me što su i prije (a i sada) imidž gradili na nekakvoj hrvatskoj kvaliteti. Pomalo licemjerno.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Možda i uvozi ali recite od kog će otkupiti tu u Hrvatskoj. Trebao bi imati razgranatu mrežu otkupa po cijeloj Hrvatskoj da otkupi neku značajnu količinu ulja a i tad ne bi bilo dovoljno. Ali ulažu u nasade dosta,pogledajte samo mlade maslinike na padinama Kozjaka. Također su tamo posađene i smokve jer su one još deficitarnije.

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Isto kako i Ledo prodaje svoje stvari pod devizom kupujmo hrvatsko a lignje su iz Patagonije, srdele iz Španjolske itd.

Jedina šansa razvoju Hrvatske su ovakovi projekti koje između ostaloga radi i SMS gdje nakon proizvodnje proizvoda kreću i sa proizvodnjom sirovina. Kreiranje otkupnog lanca postaje prekupo jer treba imati previše kooperanata na previše lokacija. Kada bude proizvođača koji imaju nekoliko hektara maslinika onda se može govoriti o proizvodnji. Ovako ljudi proizvedu 100- 200 litara ulja i prodaju ga turistima i oni zadovoljni. A onda kada im ostane 20 litara, onda bi htjeli da to netko otkupi po ne znam kojoj cijeni.

Slažem se u potpunosti sa asdfgh123. Svi oni su puni filozofije i ne znaju šta bi tražili. Dok god je tako, sirovinu treba uvoziti…
I kada naši ljudi shvate da ne treba toliko precjenjivati, kako o kvaliteti-tako i o tome koliko smo vrijedni, pretpostavljam da će utoliko biti bolje i s otkupom sirovine na domaćem tržištu. Ovako, ispada da je “svijet” blesav a mi pametni.

New Report

Close