HUP: Treba pojasniti i zašto se netko našao na listi srama

Naslovnica Forum Komentari članaka HUP: Treba pojasniti i zašto se netko našao na listi srama

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

blago onima koji mogu objaviti nekakav popis i time stvoriti privid da nešto rade, a k tome još imaju osiguranu plaću iz državnog proračuna.

Ja ne razumijem što nije HUPu jasno.

Pa na listi su jer ne isplaćuju plaće radnicima.

Treba lijepo vlasnicima sjesti na privatnu imovinu njih i njihovih obitelji, drugih firmi koji imaju otvorene na sebe, zabraniti rad tih firmi dok se ne podmire sve obaveze prema zaposlenicima, ako ne žele, zatvoriti ih i zabraniti im bavljenje bilo kakvim biznisom u Hrvatskoj

Pa neka odu Van i glume veeeeeelikeeee biznismene.

[b]black magic[/b]

OBJAVLJIVANJE LISTE, SAMO JE DOKAZ DA NETKO DUGI NIZ MJESECI NIJE RADIO SVOJ POSAO PO ZAKONIMA RH I .OČEKUJEMO SANKCIJE ZA SVE KOJI NISU POŠTIVALI ZAKONE.


blago onima koji mogu objaviti nekakav popis i time stvoriti privid da nešto rade, a k tome još imaju osiguranu plaću iz državnog proračuna.

Koja je ovo prevara. Vlastodršci objavljuju nekakve popise umjesto da rade svoj posao. Imaju sve institucije, zakone, ljude, moć itd. a ne koriste ih.
I ovo pokazuje da je političarima samo vladanje i politikanstvo smisao boravka u foteljama.

Hrvati su neuki i nesposobni.

kao prvo taj popis treba srediti i razvrstati, koji je smisao da je na tom popisu tvrtka u kojoj je jedini zaposleni vlasnik ili njegova žena? a na popisu je gomila tvrtki s 1-2 zaposlena.
također treba analizirati s obzirom na trajanje neisplate. jedno je Rubelj koji dvije i pol godine nije uplatio davanja i 9 mjeseci plaće, a drugo je firma koja je zapela 1-2 mjeseca.

LULA jesi čuo za slučajeve da ti npr. najveći kupac odjednom prestane plaćati, možda i zato jer mu država mjesecima nije platila neki posao, ili da ti država nije platila ako radiš izravno s njom? ili da firma zapadne u probleme zbog neke iznenadne akrobatske promjene zakona pa joj treba vremena da se prilagodi? ili niz drugih mogućnosti koje se u ovakvom nestbilnom okruženju mogu dogoditi.
pa ti zabrani svima kojima se tako nešto dogodilo bavljenje bilo kakvim biznisom u Hrvatskoj i time ćeš jednim potezom blokirati pola ljudi koji su sposobni nešto konkretno stvoriti čak i u ovakvim uvjetima.

..po kojim demokratskim načelima ovaj savjetnik Predsjednika komentira objavu te “Liste”? Čini mi se da oobjava ove Lista, kao i Liničeve predhodno, ima za cilj da skrene pozornost Javnosto od nesposobnost u radu same Vlade, državnih službenika pa i Predsjednikovog Kabineta! Zakononskoa regulativa za riješavanje neplatiša postoji već davno, samo ju politika u RH ne želi kroz sudove jer bi oni i njihovi “krakovi” najviše kroz takve mjere bili pogođeni

ispravka..po kojim demokratskim načelima ovaj savjetnik Predsjednika komentira objavu te “Liste”? Čini mi se da oobjava ove Lista, kao i Liničeve predhodno, ima za cilj da skrene pozornost Javnosto od nesposobnost u radu same Vlade, državnih službenika pa i Predsjednikovog Kabineta! Zakononska regulativa za riješavanje problema zvanog “neplatiša” postoji već davno, samo ju politika u RH ne želi primjenjivati na sudovima jer bi oni kao i njihovi “krakovi” kroz takve mjere najviše bili pogođeni

Bilo bi zanimljivo vidjeti i listu koji sektori države/ministarstva/županije/državna poduzeća imaju najviše dospjelih, a nepodmirenih dugovanja prema realnom sektoru.

I sam sam primjer nakaradnosti takvih listi. Nakon napuštanja posla u velikoj i renomiranoj firmi, u kojoj je stolovao mobing i nesposobnost i koja godinama neplaćanjima svojim dobavljačima i dan danas osigurava vlastitu egzistenciju, odlučio sam pokrenuti vlastiti posao. Radi se o internet trgovini. Počelo je prilično skromno. Skromno je još uvijek premda imam dvostruko veće promete nego prije godinu i pol. Jedini sam zaposlen. Kako bih pokrio sve troškove prema državi i ostale zavisne troškove povremeno još iz osobne ušteđevine posuđujem firmi za isplatu. U dvije i pol godine, baš kao i danas, redovno sam uplaćivao državi sve doprinose, ali još si nisam uspio isplatiti niti jednu jedinu mizernu minimalnu plaću. Ipak, ustrajan sam i vidim da se polako kreće i za koju godinu mogao bih si isplatiti i prvi minimalac. Dakle, nas 5 ili 6 tisuća obilježenih plaćajući doprinose rasterećujemo Vladu i smanjiujemo broj nezaposlenih na burzi. Nakon svega što je napravila, ova katastrofalna vlada će se okomiti na mene i pokušati saznati zašto sam uplaćivao samo Državi ali ne i samome sebi. Pritom će me možda i kazniti, nakon što su me listom pribili na stup srama i otežali mi napredak. Dopustite da primijetim da to neodoljivo podsjeća na fićfirića koji, vidjevši bogalja na cesti, uzvikne: “Srami se! Kako to Izledaš?! Marš s ulice da te ne gledam!”


I sam sam primjer nakaradnosti takvih listi…

eto, zoran primjer koliko objavljivanje raznih popisa nema veze s ozbiljnim vođenjem države

miami :

Što bi poslodavci u zdravstvu trebali raditi—-isplaćivati plaće sa 287 dana kašnjenja …koliko iznosi prosjek naplate od HZZO-a ???”

Država isplaćuje sa 287 dana kašnjenja i nikom ništa .
I nitko nesmije ni pomisliti pitati za kamate.
Ako je tko pitao za kamate nije više sljedeće godine mogao raditi jer mu nisu produžili ugovor.

Prvo bi Država (i Javni sektor) trebali podmiriti svoja dugovanja na vrijeme.

A onda objaviti “listu srama ” Realnog sektora .

.

New Report

Close