Hrvatskoj 200.000 eura za predstudiju Pelješkog mosta

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatskoj 200.000 eura za predstudiju Pelješkog mosta

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Super. Sada samo da se sjetimo da nam treba 200-tinjak takvih mostova koji bi povezivali prometno kopno i otoke. nabrojimo neke: 1. Stinjan – Stolež veli Brijuni-Mali Brijuni,
2.Most Porozina – Cres,
3. Most Merag-Plavnik-Cres,
4. Most Mišnjak – Stinica na RAbu,
5. Most Goli Otok, Sveti Grgur, Lopar na RAbu,
6. Most Žigljen Prizna na Pagu,
7. Most Turanj – otok Babac – Pašman na Pašmanu,
8. Most Drvenik Mali – otok Drvenik Veli – hrid do Vinišće,
9. Most Drvenik Veli – Šolta – Brač,
10. most Brač – Hvar,
11. most Blato – Sućuraj na Hvaru,
12. most pelješac – korčula,
13. most Pelješac – Šipan – Lopud – koločep,
itd.

Mostovi se mogu sufinancirati sa 15 eur ili sto kuna po prolasku na rampi prvih 15 godina. Radovi bi trajali 3-5 godina i sredstva za povlašenje bi iznosila preko 3,5 milijardi eura što i nije tako puno za infrastrukturu.
Možda dalmatinci neće to htjeti, ali pravilnom edukacijom i informiranjem svi bismo shvatili da ćemo jedino tako i daleko najbrže razviti sve otoke. I ništa nećemo izgubiti osim ionako dotrajale trajektne flotile.
I to nije ništa nova ako pogledamo Key West ispod Floride – ta do Kube amerikanci idu autima. Ili da pogledamo kako su nizozemci povezali mostovno svoje otoke pred svojim lukama.

jer most jedan kao nijedan.

E da: Ono što nam doista treba jeste most Savudrija iznad Umaga – Lignano Sabbiadora da se oslobodimo prometnog kolapsa preko Slovenije te imamo direktni cestovni pravac do Italije odn Venecije. S takvim realiziranim projektom možemo godišnje uprihoditi od turizma u stotinama milijardi eura od zapadnoeuropskih gostiju.

New Report

Close