Hrvati štede 58 eura mjesečno, a Austrijanci čak 181 euro

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvati štede 58 eura mjesečno, a Austrijanci čak 181 euro

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvati nista ne ustede jer nista ni ne zarade. Kako ce ustediti kad nemaju posla i gledaju prema Vladi da im ubaci koju kunu u lisnicu? Smijesno

Štednja kao akumulacija, kao depoziti, kao izvor financiranja tržišta kapitala, kao izvor financiranja univerzalnih banaka, kao prelijevanje robe u novac,kao odgoda (ne) potrebnih stvari, usluga, zadovoljstava, kao—– što?
Kada bankari govore o štednji, što oni zapravo govore? Što govore bankari o štednji u vrijeme dana štednje?Koliko štednje bankari objektivno osiguravaju, a koliko to osiguravaju porezni obveznici? Što je sa onom štednjom iznad štednje osigurane od poreznih obveznika( mislim – države)?Tko taj dio osigurava? Da li je POVJERENJE to osiguranje koje štediši osigurava povrat njegova uloga?
Prisjeti li se tko na Dan štednje onih jadnih bankarskih štediša koji nikada nisu došli do svoje ušteđevine, prisjeti li se itko onih štediša Ljubljanske banke, koji dolaze svaki mjesec upisati kamatu na depozit koji njihovi nosioci mnogi nisu niti doživjeli niti uživali? Prisjetiti li se itko i ikada tih prevarenih, izmućenih i na POVJERENJU prevarenih?
Što je PARADOKS ŠTENJE i kada je on aktualan????!!! Da li je štednja u uvjetima inflacije isto što i štednja u uvjetima deflacije? Mogu li štediše( depozitari) utjecati na oduzimanje licence onim bankama koje ne dijele kredite? Mogu li štediše utjecati na oduzimanje licence onim bankama koje njihove depozite dijele samo „ odabranima“? Mogu li štediše… ili to u njihovu imenu obavlja REGULATOR i FISKALNA VLAST? Da li su štediše zadovoljni sa aktivnostima koje obavljaju njihovi NAMJESNICI? I tako dalje i tako bliže?

New Report

Close