Hrvati među najslabije plaćenim radnicima u Europi

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvati među najslabije plaćenim radnicima u Europi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kako bi bilo da se vi u Poslovnom dnevniku malo zainteresirate za materiju troškova rada? Kada biste nešto o tome znali zabrinulo bi vas da je sat rada u Hrvatskoj viši od onog u Madžarskoj i Poljskoj – da ne spominjemo Bugarsku i Rumunjsku. Latvija i Litva su za nas irelevantne jer se ne mogu uspoređivati s Hrvatskom (zbog svoje sićušnosti – čitaj beznačajnosti – one su tek statistički kuriozitet). Cijena sata rada je u nekakvoj ovisnosti sa produktivnošću po satu rada i indirektno je povezana – ajme Gospe moja! – s jediničnim troškovima rada.

Zato nemojte lamentirati da su Hrvati među najslabije plaćenim radnicima u Evropi – u odnosu na produktivnost koju ostvaruju plaćeni su još i predobro, što itekako znaju investitori koje čekamo li čekamo. Možda se sjećate da je i iz mješovito američko-hrvatske komore svojevremeno došlo upozorenje da se bruto (ne neto!) plaće u realnom sektoru trebaju smanjiti.

To me jako iznenadilo,”nisam znao”dapače čim teži i odgovorniji posao manja plaća.

Najmanje placeni? S obzirom na sto? Produktivnost? Niti nema kapitala niti produktivnosti rada dakle sama produktivnost je slaba… mislim da smo jos i solidno placeni s obzirom na ucinak.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Drugovi na vlasti su se potrudili da nam uvedu najveće poreze na svijetu i sa tim porezima , čak 572 razna , uništili su gospodarstvo i mogučnost zarade većih plaća.

Sve mi se čini da je to namjerno učinjeno kako se nebi isplatilo ništa raditi i kako bi sve tvrtke u Realnom sektoru propale.

Dokaz za to su propale tvrtke , blokirane tvrtke , blokirani građani , nezaposleni….

Ništa se u Hrvatskoj ne isplati raditi , dokaz za to je da skoro da i nema stranih a ni domaćih investicija.

.

New Report

Close