Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plus 22 eura stize pocetkom sijecnja 2026

Q1 Losiji od mojih ocekivanja, mislio sam moze biti dobit oko 20M ali dobit izasla oko 15M usljed opet velike rezervacije i nizih kamatnih prihoda.

Svidja mi se kako su prebacili znacajo u obveznice imovinu.

Informacije za investitore su super transparentne, npr .str23 kretanja depozita stanovnistva

Na kraju nisam ocekivano ovako velike oscilacije u promijeni imovine.

Moja neka prognoza za ovo godinu je oko 70M dobit, malo niza sada iz razloga imovina je pala u usporedbi zadnjim kvartalem

Kolega na osnovu cega ste ocekivali dobit 20 mil ?

Dobit u I kvartalu 2024 je bila 24 mil kuna ( kamate ecb , etc ) ..ali to je nerealno ocekivat pogotovo ako se uzme da je dobit u III kvartalu bila 16 mil a u IV 13 mil eura

Dobit u I kvartalu 2025 od 15 mil je solidan rezultat  i bez obzira na smanjenje kamata ecb-a dobit je cak 2 mil eura vece nego u prethodnom kvartalu !

Iduci mjesec sjeda ostatak dividende za 2023 , za 2024 realno je ocekivat 20ak eura..7% prihod na cijenu 🙂

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Ocekivao sam da ce pasti kamatni troska toliko dovoljno da se kompenzira gubitak ECB prinosa kamate. Mislim da me je na kraju navise iznenadilo smanjnje imovine 8% dolje cca 600M, na tome je isto cca 3M gubitka od prinosa kamate kod ECBa.

Proradio sam opet kalkulaciju ove godine ako bude 60M+ biti ce super! tako ocekujem Q2 opet oko 15M.

– 19480

Uplacen drugi dio dividende za 2023 , ukupno 23.90 eura. Prinos cca 8 %

Po prijedlogu skupštine Janafa jasno je da ce i za 2024 , 60 % dobiti ici dionicarima.

Realno je ocekivat za par mjeseci skupstinu drustva i izglasavanje dividende od cca 22 eura za 2024 a krajem godine opet uplatu prvog dijela.

Svakih 6 mjeseci isplata “kamate” od cca 8 %…di to ima ?:)

Pozdrav

svi smo mi Crobex

https://vlada.gov.hr/sjednice/127-sjednica-vlade-republike-hrvatske-45336/45336

Ocekivano 🙂

Sad da vidimo poziv na skupstinu drustva i datume isplate tih 22 eura ?!

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Ocekivan iznos ali iznenadjenje u datumu isplate 🙂

Nema tek iduce godine a ni u dvije rate !

Isplata 31.12.25.  :))

Lijep poklon za N.G. !

S obzirom na FI za ocekivat je i dogodine 20 ak eura .

Pozdrav

Obavijesti izdavatelja – EHO

svi smo mi Crobex

New Report

Close