Q1 Losiji od mojih ocekivanja, mislio sam moze biti dobit oko 20M ali dobit izasla oko 15M usljed opet velike rezervacije i nizih kamatnih prihoda.
Svidja mi se kako su prebacili znacajo u obveznice imovinu.
Informacije za investitore su super transparentne, npr .str23 kretanja depozita stanovnistva
Na kraju nisam ocekivano ovako velike oscilacije u promijeni imovine.
Moja neka prognoza za ovo godinu je oko 70M dobit, malo niza sada iz razloga imovina je pala u usporedbi zadnjim kvartalem
Kolega na osnovu cega ste ocekivali dobit 20 mil ?
Dobit u I kvartalu 2024 je bila 24 mil kuna ( kamate ecb , etc ) ..ali to je nerealno ocekivat pogotovo ako se uzme da je dobit u III kvartalu bila 16 mil a u IV 13 mil eura
Dobit u I kvartalu 2025 od 15 mil je solidan rezultat i bez obzira na smanjenje kamata ecb-a dobit je cak 2 mil eura vece nego u prethodnom kvartalu !
Iduci mjesec sjeda ostatak dividende za 2023 , za 2024 realno je ocekivat 20ak eura..7% prihod na cijenu 🙂
Pozdrav
Ocekivao sam da ce pasti kamatni troska toliko dovoljno da se kompenzira gubitak ECB prinosa kamate. Mislim da me je na kraju navise iznenadilo smanjnje imovine 8% dolje cca 600M, na tome je isto cca 3M gubitka od prinosa kamate kod ECBa.
Proradio sam opet kalkulaciju ove godine ako bude 60M+ biti ce super! tako ocekujem Q2 opet oko 15M.
Uplacen drugi dio dividende za 2023 , ukupno 23.90 eura. Prinos cca 8 %
Po prijedlogu skupštine Janafa jasno je da ce i za 2024 , 60 % dobiti ici dionicarima.
Realno je ocekivat za par mjeseci skupstinu drustva i izglasavanje dividende od cca 22 eura za 2024 a krajem godine opet uplatu prvog dijela.
Svakih 6 mjeseci isplata “kamate” od cca 8 %…di to ima ?:)
Pozdrav
https://vlada.gov.hr/sjednice/127-sjednica-vlade-republike-hrvatske-45336/45336
Ocekivano 🙂
Sad da vidimo poziv na skupstinu drustva i datume isplate tih 22 eura ?!
Pozdrav
Ocekivan iznos ali iznenadjenje u datumu isplate 🙂
Nema tek iduce godine a ni u dvije rate !
Isplata 31.12.25. :))
Lijep poklon za N.G. !
S obzirom na FI za ocekivat je i dogodine 20 ak eura .
Pozdrav