Hillovo pismo prvi je žuti karton Vladi

Naslovnica Forum Komentari članaka Hillovo pismo prvi je žuti karton Vladi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dobili ste nalog od vaseg austrijskog gazde da sirite propagandu, koja bi eventualno mogla koristiti vasim austrijskim bankama. Naime, Hrvatska je u EU-u ali nije u euro-zoni, kao sto nije ni Madjarska, zato ne sirite paniku medju ljudima, nego izvjestavajte objektivno.

Tko je ovdje lud? Milanović koji je stalno govorio da nema odstupanja ili Milanovič koji će siguran sam sada kukavički pognuti glavu pozivajući na “savjete” njegovih europskih prijatelja. Sve skupa mi se gadi. Bio sam u pravu kad sam govorio da male zemlje ne trebaju EU. Ona u biti treba njih.

Molim lijepo – otkada su banke socijalne ustanove? Ova maksima koja se stavlja u usta Lordu Hillu kao da je diktirana iz pera onoga ljepotana Bohačeka: “zasniva li se rješenje na čvrstim pravnim temeljima, te je li u najvećoj mogućoj mjeri fokusirano na pomoć najranjivijim dužnicima. ” Ova posljednja maksima lorda bankstera ultimativna je: “isključuje sve one koji su imućni, te nisu investirali za svoje vlastito stanovanje, nego u druge svrhe, što kod zakona nije slučaj. Pomaže imućnijim slojevima otpisom trećine glavnice što čini oko 90% od ukupnog gubitka banaka, dok kod grube procjene kažu da 5 do 6 posto socijalno ugroženih klijenata koji ne mogu otplaćivati nikakav anuitet su posve ispali iz fokusa, te su usmjereni ka deložaciji.”
Zato predlažem da bi se npr. PBZ trebala transformirati u dvije ustanove:
SIZ – Socijalna Institucija Zagreb te
ŠKBZ – Špekulativno Kreditna Banka Zagreb

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

The Final Countdown 45,44,43,….. [emo_plazi]

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Ovo je još jedna prevara kojom nas je ova SDP Kukuriku Vlada zadužila za miliarde , možda i za desetak.

Naravno da će Ustavni sud ukinuti ovaj nepravedni zakon i morat ćemo obešteti banke.

Istina je da su loše prošli ovi koji su dignuli kredite u švicarcima ali loše su prošli i oni koji su kupili stan po 2.400 Eura/m2 a sada taj stan vrijedi 1.200 Eura.
Ili oni koji su kupili dionice po 260 kn a sada ta dionica vrijedi 1,5 kn.
I šta ?
Ništa.
Odlučili smo se za kapitalizam (a on je legalna prevara) i sad ga moramo kusati.

.

Zbog čega bankama krediti nominirani u eurima nisu prihvatljivi iako kamate na tako plasirana sredstva su izuzetno visoke? Bankari ne žele takav profit već inzistiraju na naplati revalorizacije kretanja tećaja švicarsko franka kroz anuitete iako su kreditoprimci primili kredit u kunskim iznosima.Banke se nisu bile zdužene u chf.prije plasmana kredita nominiranih u chf.Bankari nisu zadovoljni niti s visoko profitabilnim ugovorenim kamatama već cmizdre za plijenom koji im je izmakao upravo zbog njihove pretjerane gramzljivosti.Krediti po prirodi stvari nisu socijalna kategorija.Uz takozvane normalne kamate kreditoprimac mora platiti dva stana. Kod chf kredita kreditoprimac treba otplatiti trostruku glavnicu , a možda i više Pitanje je kada će za chf prestati globalna potražnja.Oscilacije i karakter tečaja chf i nije bio nepoznat od prije, tako da krediti nominirani u chf su plasirani namjerno radi špekulaivne zarade.

Sto ocekivat od ad hoc vlade nego ad hoc rijesenja,bez imalo ikakvog pravnog smisla.Ajde da nest napravimo prije izbora,kad nismo 4 godine.Kim Zoki Mil krenuo nest radit.

@ivan50-nije istina! Tenkre i njegova nakupina cirkusanata su 3,5 godine radili štetu, a sad su intenzivirali svoje aktivnosti!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close