Heruc zatvara trgovine i okreće se turizmu i ulaganjima

Naslovnica Forum Komentari članaka Heruc zatvara trgovine i okreće se turizmu i ulaganjima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tko savjetuje D.Biondica? Netko retardiran?
Nova strategija je zatvoriti ducane – dakle odustajanje od dijela value chaina koji je najblizi kupcima? Odustajanje od kontoele naplate? Suludo.

Jos ludje je da se spas trazi u nisko profitabilnom turizmu na Hrvatski nacin.
Vrhunac je “investiranje/ulaganje”! D.Biondic i oni oko njega su mogli shvatiti da o tome nista neznaju (Estare Culto, nekretnine, avantura u micro banci i sl.) i odlucili su se time baviti.

“Stupid is as stupid does” Forrest Gump u istoimenom filmu

BigBoffin

Ocito nitko od vas nista ne razumije, vec svi povrsno citate tzv ‘analize’, pratite sto kazu ‘strucnjaci’ bez pokrica kao napr Novotny i slicni itd.
Covjek je i predugo cekao sa smanjenjem broja prodavaonica, jer je odjeca u hrvatskoj postala luksuz. po tom pitanju smatram da je pogrijesio, ukoliko ne postoje neki drugi razlozi osim poslovnih za to. U vrijeme kad se hrana kupuje na akcijama, kad ce uskoro 400.000 ljudi biti bez posla, prodavati odjecu je svakako besmislen posao. Je li itko ikad proanalizirao kako se oblace Hrvati i sto je njima pojam mode. Muskarci kupuju na rasprodajama i kod sanera, a zene koje si to mogu dopustiti u inozemstvu, kako bi bile ‘posebno i extra’ obucene. Danas u besparici, kad nema novaca ni za zivot, vrhunac luksuza je H&M i ZARA. Pitam te gdje su danas Lacoste ducani. Armani, D&G, Nicholas itd o kojima su svi pricali, vlasnici se slikali po novinama itd. Propali su!! A pogledaj poslovne rezulate LANTEA-e ili Varteksa, pa kad zbrojis njihove gubitke, boli glava.
Toliko o tome. I sto ima logicnije nego zatvoriti ducane koji ne donose profit, a ostaviti samo one koji su dohodovni i imaju porast prihoda.
A sto se turizma tice, morate znati da je Dubrovnik danas medju top 10 destinacija u svijetu, mjesto na Jadranu koje ima najduzu sezonu i postize cijene o kojima drugi hoteli na Jadranu i u Zagrebu mogu samo sanjati. Nocenje u Dubrovniku je od 250 EUR (hotel 3*) do 550 EUR (hotel 5*), dok napr Esplanada (5*) u Zagrebu ne moze preci 100 EUR. A kad nema gostiju u Dubrovniku zatvore hotel i cekaju novu sezonu, dok napr. u Zagrebu, bez obzira kolko ima gostiju u hotelu, svi rade. a trebate znati da su hoteli 5* u Zagrebu prazni i daju nocenja u bescjenje. po cijenama kao u austrijskim selima.
Osim toga, kad gode bude htio, moze ga prodati za novce koje pozeli, jer je Vila Dubrovnik najluksuziji hotel u Dubroniku. Pogledajte mu malo cijene na webu. A To je vec napravio sa Estare Cultom, Lovincicem i Lipa Milom pa zasto u buducnosti ne bi i sa Vilom Dubrovnik. Koliko sam ja shvatio iz njegovih par intervjua, Heruc se danas bavi preuzimanjima i prodajom tvrtki. Ne znam kako mu to ide jer javno ne publiciraju podatke.

New Report

Close