Guverner podcijenio političke strasti

Naslovnica Forum Komentari članaka Guverner podcijenio političke strasti

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Guvrerner se malo zaletio u dodvoravanju stranim vlasnicima Hrvatskih banaka koje ga proglašavaju najboljim guvernerom na svijetu !
A Hrvatskoj Vladi iza leđa !
Poduzetnici su prepoznali o čemu je tu riječ pa su Rohatinskog odbili !
Sa našim novcima , novcima Hrvatskih građana strane banke ostvaruju extra profit !
To se kod nas veli : Masnoj guski mazati vrat !

.

glupo je da hnb ne moze dati taj novac direktno u gospodarstvo uz strogu ocjenu projekata po kamati 2%. zasto moraju dati zabi ili pbz recimo po 3-4% a onda oni daju drugima po 7% i vise?

E moj Poslovni – našto ste spali. Draga gospođo Dozan, a kako je to “Vlada je već osigurala novac kojim će isplatiti investitore”. Što Vi to znate, a ostatak puka ne zna? Čak i državotovorni Vjesnik sinoć piše kako “Hrvatsku od naplate 750 milijuna eura dijeli samo vikend, no road show se već dugo priprema”. … , a koliko je ono deviznih rezrvi otpusti Roha? Državi i privredi najviše se može pomoći s pamtnim kritikama i prijedlozima, a ne s muljanjem.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

E moj MMM, prije negoli kreneš s takvim opaskama možda bi malo trebao razmisliti jesi li ti možda loše informiran.
Poslovni dnevnik je U ČETVRTAK OBJASNIO o čemu se radi.
TOČNO JE da je Vlada VEĆ OSIGURALA NOVAC za isplatu glavnice i posljednje kamate (750 + 50 mil.- eura) po obveznicama iz 2001. godine koje na naplatu stižu u ponedjeljak.
Točno je i da roadshow kreće tek danas (petak) i da će izdanje odnosno uplata novca za nove obveznice stići negdje krajem idućeg tjedna tj. nekoliko dana nakon što se stare plate. Min.financija je računalo s tih PAR DANA RASKORAKA i isplata obvezničkog duga nije upitna.
Osim što je nešto deviza preostalo od prošlog dolarskog izdanja, za ostatak potrebnog iznosa iskupa ministarstvo je već ugovorilo KRATKOROČNU PREMOSNICU s vodećim bankama. Tu premosnicu ugovorili su praktički NEOVISNO o odluci HNB-a. Ona je ugovorena prije ‘oslobađanja’ deviza bankama po osnovi smanjenja stope min. devizne pokrivenosti po najnovijoj odluci HNB-a – ta odluka stupa na snagu s objavom u Narodnim novinama (a ona se tek očekuje)… Sve to PD je jučer pisao.
Ukratko, u operaciji refinanciranja nema ništa neuobičajeno i glupo je govoriti o muljanju. To što su pojedini koraci unutar toga vezani diskrecijskim pravilima također je uobičajeno. Pozdrav MMM-u.

New Report

Close