Gospodarsko ludilo u Europi ne može trajati zauvijek

Naslovnica Forum Komentari članaka Gospodarsko ludilo u Europi ne može trajati zauvijek

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kažu da Freudova zasluga nije otkriće NESVJESNOG, nego otkriće PSIHOANALIZE! Možda je vrijeme, a ovdje se to pokazuje, da se „hladna statistika“ počne čitati psihoanalitički. Nakon što se pročita psihoanalitički, može se utvrditi, kako iza „hladne statistike“ stoji ludilo, koje se sastoji iz :
– „uništenih života“
– „rasplinutih snova“
– „obitelji u raspadu“ ili se uopće ne osnivaju obitelji
– Stagnacije gospodarstva koje prelazi u depresiju“!!!!
Ali sve dok se naglašava isključivo „gospodarsko ludilo“ a ne i „političko ludilo“, ne i „socijalno ludilo“,ne i ostala ludila koje čine ukupno „društveno ludilo“ dotle će prevladavati „strah od reakcija Europske unije“.
Može li Europi pomoći demokracija, može li joj pomoći povratak razuma, može li joj pomoći „ reforma strukture eurozone, i ne na zadnje, može li joj pomoći „ preinačena stroga štednja“??? Ili Europi nema spasa pa joj ne može pomoći nikakva psihoanalitička terapija!!!
Europa se i dalje vidi „hladnom statistikom“, rezultate „hladne statistike“ interpretira neurofilološki, biološki, mehanicistički, a samo liječenje provodi, hidroterapijama, hipnozama i kokainom! Ništa ti ekonomisti, političari, financijaši nisu naučili od Freuda, mada privatno, obilato koriste usluge psihoanalize iz njene početne a i iz njene kasnije faze!!!!

New Report

Close