General Motors po prvi put u povijesti vodit će žena

Naslovnica Forum Komentari članaka General Motors po prvi put u povijesti vodit će žena

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sramota!

Slučajno sam – napominjem slučajno – bacio pogled na ovaj tekst. Kada su u pitanju takve teme koje su od naše stvarnosti i naših novinara udaljene svjetlosnim godinama, čovjek se pita ima li granice površnosti i neznanju novinara koji pišu tekstove na takve teme? I tko takvim novinarima daje plaću i odakle?!

Nemam živaca ispravljati sve krive navode i nepreciznoti u ovom tekstu – hvata me muka – ali treba upozoriti na barem dvije. Američka Vlada (čitaj: porezni obveznici) su u spašavanje GM-a uložili 49,5 milijardi dolara i kod toga su izgubili 9,7 milijardi jer dionice GM-a nisu (još?)dosegle planiranu razinu cijene.

Prije dva dana GM je prodao posljednji paket ne obveznica nego dionica. Naime, u 2009. godini Treasury je odobrilo GM-u 49,5 milijardi kredita za 2,1 milijardi u preferiranim dionicama i 60,8% u equity stake (redovne dinice). Te redovne dionice treasury je prodavala paket po paket.

Šteta da se ova inače tako zanimljiva materija koja je itakako relevantna za našu stvarnost (posebno glede brodogradilišta i uloge predsjednika države) nije nikada nije obradila u našim “sredstvima javnog iritiranja” na odgovarajući način, unatoč golemim civilizacijskim udaljenostima.

New Report

Close