Gdje u excelu upišem link koji me vodi na financijsko izvješće sa zse-a

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije Fundamentalna analiza Gdje u excelu upišem link koji me vodi na financijsko izvješće sa zse-a

V

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Premješteno iz teme: [color=blue]Fundamentalni pokazatelji-Izračun i Interpretacija[/color]

bok,može li mi netko reći gdje u excelu upišem link koji me vodi na financijsko izvješće sa zse-a

Premješteno iz teme: [color=blue]Fundamentalni pokazatelji-Izračun i Interpretacija[/color]

WIEW-TOOLBARS-WEB

Među ikonama će ti se pojaviti Addressbar u koji možeš upisivati adrese.

Koristim Office 2007, i trenutno sam zbuljen. Pratim neku fundamentalnu analizu, te bi sam trebao nešto napraviti. Gledao sam kako su u Excel direktno stavili link i nije mi jasno.
pr. =’http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/%5BVIRO-fin2006-31-12.xls%5DFintab’!$H$78

sve je meni jasno u "=", " ‘ ", "fintab" (to označava sheet u fileu), ali ovaj "http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/%5BVIRO-fin2006-31-12.xls%5D" to mi ne ide u glavu. Zašto mi u konačnici ne može tu stranicu očitati, kako da ja to napravim a da ne moram file save-ati na komp?

Hvala na pomoći (ako sam uspio objasniti svoj problem).


"http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/%5BVIRO-fin2006-31-12.xls%5D" to mi ne ide u glavu. Zašto mi u konačnici ne može tu stranicu očitati, kako da ja to napravim a da ne moram file save-ati na komp?

Primjer koji si gore dao kad refrenciraš točno sheet i ćeliju radi normalno, međutim, nije moguće napraviti to da povučeš cijeli sheet u svoj xls bez da refrenciraš točno ćeliju iz koje podatak vučeš.

Imaš na našem webu par internet stranica koje podatke iz izvješća prikazuju u HTML-u, pa možeš putem Excel-ovog WebQuery sustava povući sve te podatke odjednom u xls i tada lako isprogramirati da to bude dinamičko. Problem je jedino u tome da će ti se sve pobrkati ako se promjeni layout stranica s kojih te podatke vučeš.

New Report

Close