Gavrilovićev povratak mesnom biznisu

Naslovnica Forum Komentari članaka Gavrilovićev povratak mesnom biznisu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tu izgleda povratka nema a ne povratak mesu…svježe ukinuo,nemaju više prodajni lanac…PiK je preuzeo primat u preradi mesa..ostaju samo pastete

Tko malo poznaje tržište i privredne subjekte zna da je Gavrilović u problemima, već duži period. Tvrtka je sinonim za delikatesne proizvode, međutim malo tko je spreman priznati da je stari gazda nakon postratne obnove dozvolio sebi da nadobudni novi kadrovi sruše desetljetne provjerene brandove koji su Gavrilović i izgradili kako spada nakon II svj. rata i napravili od njega privredno čudo u kojemu su se nekad u praksi školovali kadrovi niza mesnih industrija s područja cijele Jugoslavije. Prvenstveno je tu, očito zbog pojeftinjenja (to je siguran dugoročno put u ambis) proizvodnje, jetrena i juneća pašteta; jetrena još kako tako, iako su neke od partija groznog okusa, ali juneća je skroz uništena. To je samo loj s malo nečega, valjda je to jetra….. Što to drži na okupu, samo oni znaju, ali meni je posve nejestivo. Mislim da gazda nije bio spreman preuzeti golemi mastodont, međutim po sili izglasanoga imovina se morala vratiti, bez obzira što je u momentu preuzimanja bila nekoliko desetaka puta veća od one koja je bila konfiscirana nakon II svj. rata. Osobno mi je žao zbog Gavrilovića, obožavao sam i njihovu zimsku i njihove paštete i hrenovke….. Danas unatoč modernom štihu uprave i same tvornice, taj privredni subjekt nije ni sjena onoga koji je bio uzor svima u nekadašnjoj Jugoslaviji. Sama intonacija teksta da se Gavrilović vraća mesnom biznisu, pokazuje da je tvrtka debelo zastranila s puta kojim je trebala ići konstantno, bez puno skretanja. Pitanje je hoće li u ovim krajnje kriznim vremenima to i uspjeti.

A to je bitno za poslovanje i za sam tekst sto Đuro Pucar Stari radi u slobodno vrijeme? [emo_zacudjen]

Njega je “ubilo” njegovo katastrofalno vizionarstvo i tvrdo insistiranje na nepaktu sa Todoricem. Ako je vec isao na nisku kvalitetu proizvoda, trebao je barem otvoriti nove prodajne kanale. Ovako, Todoric ga je pregazio i u proizvodnji i u trgovini i obrisao pod njime. Nije ti to trebalo Đuro. Unuci bi bili sretniji da im je Djed bio mnogo manje tvrdoglav i mnogo vise prilagodljiv, ocito je, sve zahtjevnijim vremenima, poslovnom okruzenju i neizvjesnoj buducnosti.

čobani nikako da shvate da te samo kvaliteta može spasit a ne kila hrenovki za 12kn

mi smo ipak zemlja slučaj

koliko se sjećam, dionu su preuzeli gavrilović, vindija i neki drugi domaći proizvođači da bi se oduprli todorićevom šikaniranju.

da je išta normalno u ovoj državi, neki od domaćih trgovaca tipa tommy bi preuzeo dionu još prije 5-6 godina, i imao lanac koji bi sputavao todorićev monopol.

ovako, trgovine se rasprodaju lokalno, a da se neće formirati nacionalni trgovački lanac, a to je čista perverzija – ta u sr hrvatskoj su vladali tržišniji i zapadnjačkiji uvjeti u trgovini nego sada: diona, prehrana, plodine – nitko nije ni pamtio sve trgovačke lance koliko ih je bilo.

a sve zato što su neoboljševici iz hdz-a i sdp-a tvrđi komunisti nego zadnjih pet postava iz sfrj – za sve liniće, bandiće, šukere, čačiće, karamarke i milanoviće opsturiranje tržišnih uvjeta i skriveno dogovaranje s podobnim monopolistima – to je za njih normalno stanje stvari i svijesti.

Otkad je Todorić preuzeo PiK ovi su u slobodnom padu. Neki su se prilagodili kao Pivac pa rade robne marke za druge,kao Lidl a Gavrilović to nije htio “da ne obezvrjedi brend” i rezultat je propadanje a upitno je i da Li će opstati jer imaju ogromne kapacitete za sve mizerniju proizvodnju. U Jugi je to bio gigant sa 5000 zaposlenih

Senior si je čak priustio i.helikopter dok se firma raspada…samo je problem što ako oni.kihnu Petrinja će opustjeti i nestati…zaposlenih u Gavrilu je sve manje

Oni zaradjuju samo na brendu…nemaju niti kooperacije niti vlastite sirovine a čak im je i klaonica zatvorena. Firmom im upravljaju neskolovani polupismeni ljudi. Dugo Su i trajali…

New Report

Close