Europske burze ruše rekorde, a naša i dalje stoji na mjestu

Naslovnica Forum Komentari članaka Europske burze ruše rekorde, a naša i dalje stoji na mjestu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

neobjašnjivi fenomen.

Da nije bilo Ive i njegove svite sada ne bi bili u “banani”. Jedina je “utjeha” što je glavni “virtuoz” trenutno u “kavezu”, a po svemu sudeći još će godinama “banane” jesti samo u tom okruženju.

Kako stoje ekonomije EU a kako CRO?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Nije samo gospodarstvo u kolapsu, već je cjelokupno društvo u banani.
Pravosuđe slabo funkcionira.
Državno odvjetništvo funkcionira selektivno.
Političari su visokokorumpirani.
Tzv sukob interesa je normalna pojava i prihvaćen u društvu bez ikakvih sankcija.
Političari žele uvesti puzajuću diktaturu i tako zacementirati svoje beneficije i moć. Žele mijenjati Ustav RH kako bi oni odlučivali tko i kako može ići na referendum. Protiv neistomišljenika se služe komunističko-fašističkim metodama zastrašivanja.
Burza i Hanfa su u funkciji politike. Nekažnjeno se barata povlaštenim informacijama. Manjinski dioničari su nezaštićeni i nikad ne znaju kad će ih većinski prevariti.

I kad se to sve zbroji imamo indeks burze tamo gdje je.
Mislim da se indeksi još i dobro drže kakvo je gospodarsko i društveno stanje u zemlhi. Moje mišljenje da će Crobex još dobrano pasti.
Stanje je gore nego 2008/2009 god, a Crobex je daleko viši nego tada bio.

Vrijednost novca (kamata), je u Hrvatskoj veća od stope profita !

Zato nema nikakvih investicija .

.

Kamate u banci su male ali vrijednost pojedine dionice padne i do 20% bez ikakvog logičnog objašnjenja a to se zove striženje malih dioničara na balkanski način

imamo vladu koja se svojski trudi da nas što duže zadrži u “regionu” , još nisam vidio da nam je premijer otišao u bilo koju normalnu državu, jer ga nitko ne zove


Da nije bilo Ive i njegove svite sada ne bi bili u "banani".

bili bi u hare hare rama rama, bananarama [emo_smijeh]

free flow information

Što očekivati od tržišta kapitala u državi koja sliči banana državama latinske amerike 70-tih godina prošlog stoljeća.


imamo vladu koja se svojski trudi da nas što duže zadrži u "regionu" , još nisam vidio da nam je premijer otišao u bilo koju normalnu državu, jer ga nitko ne zove

Kad naša “delegacija” negdje i dođe uglavnom statira ili koriste prigodu za šopinge. Naši političari nemaju niti adekvatna znanja niti ih briga za HRV pa ostalima uglavnom služe za ismijavanje ili viceve. Naravno kada se vrate u zemlju imaju 2 novinara koji pišu o “Uspješnom posjetu, ulaganjima” i sl. gluparije.
Strane zemlje imaju stručnjake u svojim ambasadama koji promatraju okruženje u HRV. No ono što je najmarkantnije jest da se Vlada promatra kao volja građana pa su mnogi zbunjeni da jedna mlada država koja bi trebala pokazivati perspektivu korača unazad, u prošlost s kojom je sav noramalan svijet odavno raskrstio. Sredina može biti napredna kada se stvori kritična masa onih to žele bez fige u džepu. U HRV je loše jer svatko svakoga laže a u takvoj sredini nema napretka. Još uvijek je(a tako će još dugo biti) najveći frajer onaj tko super živi a ništa ne radi. Sve je to posljedica komunizma koji harači na svim razinama. Oni koji su to uočili ne žive u HRV.

Burza je nekakav odraz BDP a HRV BDP je kontinuirano u padu pa nema nikakvog razloga (osim špekulativno-blogerskog) da cijene dionica rastu. Najljepše se to vidi na primjeru PTKM, tvrtka kontinuirano u gubitku a cijena dionice 1,35x Booka, s cca 2.5x većim dugovima od vlastitog kapitala. To što se ne sankcionira na ZSE je daleko gore od FIMI medije.

New Report

Close