Eurocable ide u stečaj, a RM nekretnine na bubanj

Naslovnica Forum Komentari članaka Eurocable ide u stečaj, a RM nekretnine na bubanj

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Da se ne zaboravi!
Svaka čast: Okreću milijune eura i u recesiji


Da se ne zaboravi!
Svaka čast: Okreću milijune eura i u recesiji

okretati milijune, ne mora uvijek značiti da im je predznak pozitivan, sada će na bubnju nastaviti okretati milijune, dok bubanj ne ostane prazan

Zar baš nitko kod nas ne zna voditi kompaniju koja neće završiti u stečaju. Dosad je ogroman broj tobože ‘perspektivnih’ domaćih firmi završilo u stečaju. Po tome ih daleko šišaju socijalističke domaće tvrtke nastale u Jugoslaviji, od kojih većina još posluje (a i ostale bi da ih nisu namjerno uništili). Kod nas kapitalisti izgleda niti ne znaju šo je kapitalizam.

ERNEST TOLJ, EUROCABLE
S nule na 100 milijuna eura

Zanima vas kako u 10 godina od nule sagraditi tvrtku s prihodima od stotinjak milijuna eura, i to sve prije nego što napunite četrdesetu? Obratite se Ernestu Tolju. Menadžeru rođenom u Njemačkoj to je uspjelo s Eurocableom – tvrtkom za proizvodnju kabela koju je osnovao 1999. U jakoj konkurenciji posrnule Elke i više uvoznika uspjeh je bio rapidan, pa si je Tolj već 2007. mogao priuštiti da se povuče iz aktivnog vođenja kompanije. U upravu se vratio ove godine, paralelno s početkom rada nove tvornice u Jakovlju pokraj Zaprešića koju je dijelom financirala Europska banka za obnovu i razvoj, koja je danas vlasnik 30% tvrtke. A što je radio tih pet godina dok nije bio u upravi? Bavio se svojim hobijem – vinima. Pa je tako danas vlasnik prestižne vinarije St. Hills vinogradima na Pelješcu i u Istri.

Mercedesi za upravu dislociranu od proizvodnje na Jelačićevom trgu, proizvodnja preskupog vina……sve to košta! Bitno je prese.ravanje, a ne rezultati! Zavidna javnost, a čovjek zna!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close