Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Dukat i BP na P/E oko 4,5, pa ti izaberi…

Naslovnica Forum Komentari članaka Dukat i BP na P/E oko 4,5, pa ti izaberi…

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Samo jedan trejderski savjet sine -kakvo liparenje,ako vjeruješ u dionicu uvijek prvi na bidu ako je veliki spread(bid/ask),ako je minimalan ma lupaj po asku bez razmišljanja jer tko čeka najčešće na dočeka sine,dobri traderi su zakon i za W.B-a jer njegov način ulaganja je danas naprosto arhaičan,vremena se rapidno mjenjaju,take care!

Birtić je napravio zaokret više nije trejder nego je postao pravi mali dugoročni investitor [lol]
Moji najbolji trejderski zgoditci su zapravo nastali kad sam mislio držati dionice dovjeka, a odjednom se desi jaki odbijanac na tržištu naprosto me tjeralo na prodaju dionica. Kad sam ulazio u "pucanj" u trejdanje sa stop nalozima ako bi dionica pala nekih 7-8% prodaja ili ako naraste 10 % prodaja tu mi i nisu nešto specijalno dobri rezultati.
Svaka strategija ima svoje prednosti i mane kod rastućeg tržišta u prednosti je buy-hold strategija, dok će velika većina trejdera umanjit svoje dobiti čestim napuštanjem pozicija. Kod padajućeg trenda trejder će sa stop nalozima minimiztirat štetu, dok će dugoročni debelo popušit na cijeni.
Ključ je u nama samima dakle moramo znati zašto smo kupili dionicu, koliko dugo ih možemo (želimo) držati te imamo li snage gledat devastirani portfelje i čekat bolje dane,ulazit u dokup,reinvestirat dividende.
Svak za sebe mora se opredjeliti šta mu odgovara holdanje ili trejdanje. U jednom ili drugom slučaju ipak bi se trebalo zagledat u fundamente i kupovati ih po razumnim cijenama jer dionica u nekom dužem vremenskom razdoblju ipak će doći na svoju fer vrijednost a vrlo vjerojatno će odletjeti i u ekstremna područja precjenjenosti.

kao prvo, vrlo neoprezno dajte p/e. kao drugo, ako vam je stalo kupiti i nikada ne prodati, onda ste vec trebali kupiti po 300 i vise. To sto vas je netko nadlipario, desi se, meni isto i to mozda isti dan, s tim da sam ja tom vasom logikom vec kupio prije par mejseci. zasto ne stavite nalog na 333,34 kn 3 komada….ma nevjerojatno..staviti da je p/e 4.5 pa lipariti…

Onda ga ja pitam što misli, onako, na osnovu iskustva, neozbiljno, je li u plusu jedan, tri, ili pedeset posto trejdera. Smješka se. Bi li ga iznenadilo da je taj broj, onako, bliži tri nego pedeset… I tako smo se on i ja lako dogovorili da mi na cijeni nafte od 26 dolara nije trebala gledalica, nego novac. Kojeg nisam imao jer sam u krivo vrijeme imao gledalicu.

ovo si vrhunski napisao.

New Report

Close