Drugačije lice Hrvatske: Imaju snažnu industriju, malu nezaposlenost i visok natalitet!

Naslovnica Forum Komentari članaka Drugačije lice Hrvatske: Imaju snažnu industriju, malu nezaposlenost i visok natalitet!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Lijepo, lijepo, trude se ljudi, marljivi su i rade…..

Bravo Zagorci. Ponosni smo na vas mada vas svi blate!!

Eto kako novinari temu fokusiraju na trivijalne stvari, potpuno promašujući poantu.

Jednak uspjeh bi postigli BILO GDJE u Hrvatskoj, samo da im se pusti da investiraju, a uspješni su jer su izvoznici i ne ovise o crnoj rupi hrvatske ekonomije.

Hum na Sutli se razlikuje od Hvara, Dubrovnika, Zagreba, Splita ili Rijeke samo po tome što tu političari očito vjeruju proizvodnji i nema besposličara-ekologa da sprječavaju investicije. Mogao bih se kladiti da bi eko-udruge i opstrukcije u uredu za prostorno uređenje učas blokirale ovu istu tvornicu da je u Zagrebu.

Također, u Zagrebu ili Rijeci bi previsoke, reketarske komunalne naknade i kaos u prometu smanjili profitabilnost ove proizvodnje. To su gradovi rezervirani za SDP činovnike-neradnike i njihovu rodbinu i kumove. U Splitu pak nisu u stanju niti formirati jednu jedinu proizvodnu zonu, pa investirati ne bi mogao ni neki alkemičar.

drugim riječima razlika je u POLITIČARIMA i spremnosti glasačke mase da prihvati s-anja političara, a ne u podneblju, krajoliku, čak ne ni u stručnosti radne snage.

već godinama ovakve vijesti dolaze isključivo iz zagorja, istre ili međimurja. to su očito sredine gdje se šuti i radi, dok se drugdje stalno nešto kuka i nariče i proziva. zasukati rukave, pogledati kako sam možeš promijeniti sebe i svoju okolinu i kako unaprijediti posao sam, bez pomoći drugih – to je recept. sve ostalo su bajke i nemaju veze sa poduzetništvom.

...povijest se ponavlja...

Pametni, vrijedni, pedantni zagorci. Zagorci su uvijek birali pametne i bistre vođe….Ovo je čist primjer kulture i mentaliteta, a samim time i uređenosti društva i industrije…Malo mjesto, a dvije velike strojarske firme…

New Report

Close