Drsko Prpićevo nedomoljublje

Naslovnica Forum Komentari članaka Drsko Prpićevo nedomoljublje

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sretno mu bilo, pa nek javi kakve je poslovne uspjehe ostvario u Londonu.

I to je pitanje za milijun dolara:
tko tu zapravo ima problem s domoljubljem?

Milion dolara ?

Problem s domoljubljem imaju oni nesposobni bedaki koji ostaju ovdje i bore se s Gulikožama , umjesto da odu van i zarade milion dolara.
Pogledajte tko odlazi , odlaze oni koji znaju .
Ostaju oni koji ništa neznaju.

.

Nije se bunio dok mu je bilo dobro, iako se poreznici sigurno nisu promijenili od do prije nekoliko godina. No, nepobitna cinjenica je da se od poreznika ocekuje da nesto nadju… i generalno, uvijek je moguca neka greska u papirima. Ono sto je zabrinjavajuce je da se uvijek kopa po papirima onih koji su “mali” i koji nemaju političko zaleđe. Nisam čuo da je itko od “velikih” ikada platio kakvu kaznu za neisplaćene plaće ili neuplaćene doprinose. Sasvim suprotno, njima se takvi postupci toleriraju i dugovi im se velikodusno oprastaju… na teret poreznih obveznika.

Ne odlazi Prpić nigdje. Jasno i glasno je izjavio da će i dalje živjeti u Hrvatskoj, jedino što će svi poslovi biti rađeni u Engleskoj.

Zapravo je vrlo jednostavna procedura, otvoriti tvrtku u UK, zaposliti odvjetničko društvo da ga zastupa i raditi. To je naravno uglavnom moguće za poslove na internetu, programskim rješenjima i svim ostalim uslugama za koje ne morate imati poslovnicu u Hrvatskoj i samim time tvrtka nije obavezna plaćati poreze Hrvatskoj.

Međutim Prpić će i dalje plaćati poreze Hrvatskoj kada bude primio plaću, dobit…
Ono što će dobiti je da ga nitko ne maltretira zbog sitnica i greški u poslovanju. Nažalost, tih sitnica ima sve više i inspekcije su doista postale nepodnošljive. Traži se dlaka u jajetu, ne dozvoljava se normalno raditi, kazne su drastične i to zbog najmanjih gluposti.

S druge strane ako radite skroz na crno, ništa ne prijavljujete, nitko vas neće ništa pitati.

Pitanje za dušebrižnike..

Ako našim poduzetnicima smeta uvođenje reda, kog vraga onda odlaze u Englesku,Njemačku,Austriju? Pa tamo je red odavno uveden.

Možda je problem u tome što se kod nas napravio još veći nered?

Kad neki ne razumiju.. daklen ptice pjevaju o tome da je loše u državi, i odi van ako te maltretiraju, ali nemoj reći da ćeš vani savjetovati da ne dolaze. Možeš reći da je situacija teška zbog toga i toga, problemi su takvi i takvi, nadamo se boljemu blabla, ali se ne pljuje po svojoj zemlji jer to neće promijeniti na bolje ono s čim si nezadovoljan.

Kupujmo hrvatsko!


Pitanje za dušebrižnike..

Ako našim poduzetnicima smeta uvođenje reda, kog vraga onda odlaze u Englesku,Njemačku,Austriju? Pa tamo je red odavno uveden.

Možda je problem u tome što se kod nas napravio još veći nered?

Mi takvog reda nemamo.

Ja se ne sjecam kada sam u Kanadi dobio racun za kavu. Barem 10% prometa u ugostiteljstvu je tips (baksis). Kada bi Flaherty pregledavao kase u Kanadi kao Linic u Hrvatskoj zatvorilo bi se 100% ugostiteljskih objekata.

Za fiskalne kase niko cuo nije 🙂

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close