Domaći takmac Googlea nabildao operativnu maržu na rekordnih 79 posto

Naslovnica Forum Komentari članaka Domaći takmac Googlea nabildao operativnu maržu na rekordnih 79 posto

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Svaka čast dečkima! Uštedili su mi para i para tijekom zadnjih 10ak godina 🙂

Čestitam! Drago mi je da ste uspjeli naplatiti to što radite. A trajalo je to bogme dugo, 15 godina.

Nego da se nadovežem na kuknjavu o nedostatku ITC radnika, a i stručnjaka.
Pa stvarno mi nije jasno zašto se ova dvojica nisu zaposlila negdje za 4500kn, jer kako smo mogli pročitati i saznati, programiranje se nauči za 2 mjeseca. I kažete, oni nisu odavde. Pa nema u HR dovoljno programera, odakle su njih dvojica došli?

Sposobne treba platiti, to je taj sitan detalj. A onda se javlja jal kod nesposobnih i bespotrebnih menadžerčića i uhljeba drugih vrsta: zamisli, ovaj ima veću plaću od mene. Pa to što on radi, ja bi mogao naučiti za 2 mjeseca! A pametniji sam od njega, i sigurno mi ne bi trebalo 10 sati dnevno ko njemu da napravim to što radi!
I onda čitamo takva prekenjavanja ovdje po forumima, i još gore, po raznoraznim člancima u ‘poslovnim novinama’.

Kulturnima se ispričavam zbog spamanja. 🙂

Sasvim prosječna ideja i izvedba, ali poštovanje na upornosti. Sajtovi slične izvdebe, za npr kuponsku prodaju su svi propali, ali ovi momci su se provukli ispod radara u svojoj niši pa nisu dobili konkurenciju koja bi ih sve povukla na dno.

Što se tiče izjave komentatora @Grazian o upitnosti učenja programiranja za 2 mjeseca, ja sam naučio programiranje u PHP i par zavisnih jezika u manje od dva mjeseca. Još godinu dana trebalo mi je da postanem profesionalan. Nemojmo mistificirati ionako preplaćenu struku.

Zašto sam naučio? zato jer su mi kojekakvi programeri upitnog znanja nabijali astronomske cifre za svoje sasvim prosječne usluge.

Impresivno. Skriptni jezik si savladao u 2 mjeseca. A gle, nešto tipa PHP ja savladam za 2 dana. Ali to nije zato jer sam super pametan, nego zato jer je to jednostavno, tipično i jer je ta arhitektura banalna a potrebna osnovna znanja imam od prije.
A ti banaliziraš kompletnu struku i proglašavaš solution architectom i programerom nekoga tko zna PHP?
To je tvoj problem ako ne znaš procijeniti što ti treba, koliko znanja je potrebno za realizirati nešto i na globalnom tržištu naći nekoga tko će to honorarno napraviti za adekvatnu nagradu. I onda umjesto da to rješiš delegiranjem odnosno unajmljivanjem, hvališ se time da si to sam naučio i napravio?
Programer nisi, a bogami ni manager.

Ali zato uspješno omalovažavaš.
Da ne govorimo o ovoj sprdnji ‘Sasvim prosječna ideja i izvedba’. Još jedna ilustracija kako nisi u stanju procijeniti opseg posla koji se krije iza ovoga.
Amazon, e-bay, pay pal, pa to su isto sasvim prosječne ideje. Ideja je nebitna, ideja ima ko dreka. Prosječnih, nadprosječnih i glupih. Bitna je realizacija.
Ah da, ti bi to rješio bolje, prije, više bi zaradio itd.
Ali nisi.

Obožavam naknadnu pamet.

Koliko treba programera, vremena i novca da se napravi konkurentska platforma?

Sad se možeš slikati, tu ne možeš ući, barem ja tu ne bi dao nikome da mi uđe na tržište.
Pogledaj geizhals, dakle veće i jače tržište, ne vidim baš nekog da pokušava ući. OK, ovo je bio brzi surf, možda ima nešto slično.

Sama platforma odokativno minimum 3-4 jača programera (ili adekvatan broj slabijih) 6 mjeseci realizacije (FE + design, BE, baza, infrastruktura, data agregation, debug, deploy..) nakon pripreme od barem mjesec-dva BA + PM + SA (tu je možda dovoljan i jedan čovjek sa svim kompetencijama) da vidiš koji business model, kako kupci dišu, kakve baze kupci imaju itd. U principu tek nakon izrade scopea i WBSa možeš dati realnu procjenu, odokativno 100k€ na slijepo nakon 10 minuta razmišljanja. I još jedan detalj, ja sam u korporaciji, manje firme drugačije slažu ponude.

Ja nisam u korporaciji i ne znam nista o tom biznisu, ali mi je jasno da bi se ovi prodali. Ovo je PR prica jer ocito netko kuca na vrata od konkurencije. Na ovako malenom, saturiranom marketu, mjesta moze biti samo za dvoje ili troje igraca. A 100 keki eura nije neka lova da se netko nece zaigrati. Nakon toga ove price o operativnoj i drugim marzama bit ce samo zapis iz proslosti.

New Report

Close