Do kraja lipnja dioničarima 2,2 milijarde kuna dividende

Naslovnica Forum Komentari članaka Do kraja lipnja dioničarima 2,2 milijarde kuna dividende

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Super , super !

Tko kaže da je kriza ?

Da se pisac ovog teksta sjetio istaknuti i dionicu ERNT-a (190kn), koja je apsolutni dobitnik ove godine uzimajući iznos dividende i cijene dionice, smatrao bih ga puno objektivnijim i stručnijim.

Tolerancija, znanje i dobra informiranost su preduvjeti za rast i kreativnost svakog društva

vi zaboravljate da pola ovih novaca zavrsava u strane ruke,nama ostaju samo mrvice.

Da li to može biti normalno, dijele se dividende u iznosima ukupnog godišnjeg prihoda firme od oko tisuću zaposlenih. Da li su te kompanije stvarno toliko profitabilne ili je posrijedi nešto drugo. Po mom mišljenju ostvaruju se ekstra profiti koji bi trebalo dodatno oporezovati ili im smanjiti cijene usluga, u svakom slučaju treba nam ravnopravnije vrednovanje rada.

Ni spomena o ERNT.E moj novinar.

Sve čekam da pisac teksta spomene apsolutni biser ove teme ERNT, ali ništa?!

Volio bi da nam autor ovog teksta da objašnjenje u svezi ovog neuvrštenja??!

Dividenda kao oblik investicionog prihoda nije upitna ono sto je bitno, te treba biti jasno artikulirano, je njen poreski tretman….dividenda u hrvatskoj uopce nije oporezivana?
Kako se dividenda isplacuje iz tzv. korporacijskih “retained earnings”, dakle nakon sto je korporacija platila svoje poreske obaveze, uobicajeno je da dividende neovisno o tome dali su isplacene fizickim ili pravnim osobama budu oporezivane ali po nizoj poreskoj stopi nego npr. prihod od kamata, itd. putem tzv. dividend tax kredita ili slicne metodologije.
Ideja o potrebi izuzeca placanja poreza na “dividendu te capital gain” radi stimuliranja razvoja hrvatskog trzista kapitala esencijalno je u koliziji sa osnovnim postulatima pravicnosti poreskog sustava i.e. placanje poreza prema ekonomskoj snazi poreskog obveznika.
To je dovela i dovodi do sve veceg jaza izmedju onih koji imaju te onih koji nemaju (na zapadu ih zovu “working poor”)….nadam se da ce ovo pitanje netko javno potaknuti kako bi to bio dio izborne paltforme jer odgovarajucom izbalansiranom poreskom politikom mogu se postici ciljevi razvoja trzista kapitala te gospodarskog rasta te povecanje poreskih prihoda te smanjenja deficita budgeta.

u svakom slucaju ja bi to oporezovala,da se mene pita.novac ide vani,hej ljud,i sto vi tamo u politici radite.

Poštovani forumaši,

zahvaljujem vam na komentarima i drago mi je što pratite moje tekstove. Ovim putem bih vam odgovorio zašto ERNT nije u tekstu. Naime, tekst je temeljen na kalendaru isplate dividendi Zagrebačke burze. Budući da ERNT još uvijek nije objavio poziv za Glavnu skupštinu, ne zna se kada će ta dividenda biti isplaćena, a tekst je pisan za razdoblje do lipnja, odnosno temeljem dostupnih podataka.

Istina, na press konferenciji u veljači, predsjednica Uprave ERNT Gordana Kovačević najavila je glavnu skupštinu za 31. svibnja i respektabilnu dividendu od 190 kuna po dionici, no ne zna se kada će ona biti isplaćena jer poziv na burzi još nije objavljen.

Zahvaljujem.

Tin Bašić

tin.basic

cijenjeni Gospodine Bašić

kao prvo zelim da se zahvalim sto nam se zahvaljujete
inače bi se htio osvrnuti na Vase pisanje
vjerojatno se pitate zašto……e pa sad kad sam se osvrnuo, zelim se ispričati sto sam Vas masu puta bezrazložno napao i da ne kazem oprao zbog Vasih pojedinih tekstova
iskrena isprika i nastavite samo i dalje tako pisati

pofuk

New Report

Close